Connect with us

Revistateo.ro

Semne prin care recunoști maltratarea psihologică

Stiri

Semne prin care recunoști maltratarea psihologică

Maltratarea psihologică este un subiect mai puțin discutat despre care ar trebui să se țină chiar lecții la școală. Dincolo de agresiunea fizică despre care știm cu toții că este dăunătoare, mai puțină lume ia în serios maltratarea psihologică, acel tip de agresiune care îți poate face mai mult rău decât o palmă sau un pumn ori o amenințare cu mâna la nervi. Iată 5 semne prin care poți depista dacă ești victima agresiunii psihologice:

1. O PERSOANĂ RIDICĂ VOCEA LA TINE ȘI TE PANICHEZI ÎNCERCÂND SĂ ÎI FACI PE PLAC
Nimeni nu este stăpânul tău, și, chiar dacă ai greșit într-un aspect anume, spune-i șefului tău sau mamei tale ori iubitului că nu trebuie să se poarte cu tine ca și cu ultimul om. Tonul chiar face muzica și poate timora un angajat astfel încât să devină ineficient. Reacționează la timp atunci când cineva ridică vocea la tine, demonstrându-i că nu îți este frică și știi să te aperi.

CITEȘTE ȘI: DE CE E RĂU SĂ MIMEZI ORGASMUL

2. EȘTI ȘANTAJATĂ ȘI CEDEZI MEREU
Chiar dacă cineva te are la mână cu ceva de care îți este profund rușine, nu transforma posibilitatea acelei persoane de a-ți ruina viața șantajându-te să faci ceea ce își dorește el. Este un alt model de temniță.

3. ÎȚI REPROȘEAZĂ LUCRURI PE CARE NU LE-AI FĂCUT
Dacă o persoană știe că nu poți suporta atunci când greșești sau uiți ceva, va profita din plin de această slăbiciune punându-ți vorbe în gură sau chiar inventând situații despre tine. Agresorii psihologici sunt atât de inteligenți încât reușesc de multe ori să te convingă deși știi că nu ai făcut nimic.

4. FAC APEL EXAGERAT DE MULT LA MILA TA
Îți place să ajuți oamenii pentru că așa e creștinește și te face să te simți bine. Însă unele persoane profită de acest lucru și nu se mulțumesc cu puținul pe care îl oferi, reproșându-ți că din cauza ta o duc atât de rău.

5. TE CRITICĂ MEREU
O persoană care îți spune aproape tot timpul că nu arăți bine azi și că nu e corect ce spui te poate face să te simți atât de prost încât să îți strice ziua, mai ales dacă ai deja niște complexe privind propria ta persoană.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top