Connect with us

Revistateo.ro

Cuplu

Semnele neasteptate care duc la divort. Ultimul este surprinzator

Se spune ca dragostea dureaza trei ani, iar asa cum statisticile o dovedesc, cuplurile nu mai lupta pentru casnicia lor, ci prefera sa recurga la divort.

Ei bine, cateva semne ar trebui sa alarmeze toate cuplurile si sa le arate faptul ca mariajul lor nu este perfect.

In cazul in care viitoarea mireasa a fost in dubii in momentul in care a spus ”da”, riscul de a ajunge la divort este dublu, potrivit unui studiu publicat in ”Journal of Family Psychology”.

2. Cei doi s-au casatorit mult prea tineri sau dupa varsta de 32 de ani.

Desigur, se spune ca mariajul la o varsta mult prea frageda duce la divort, caci in 10-15 ani, acele persoane sa aiba alte asteptari de la celalalt.

Un alt studiu spune ca cei care astepata sa se casatoreasca dupa varsta de 32 de ani au un risc de divort cu 5% mai mare cu fiecare an pe care il asteapta pana la casatorie. Independenta dobandita si nevoia de spatiu sunt principalele vinovate pentru dorinta de a divorta.

Daca exista divorturi in familie, sansa de a divorta creste cu cel putin 40% si in cazul tau. Daca parintii tai au divortat si s-au recasatorit, sansa ca tu sa dovortezi creste cu 90%, potrivit altor studii.

Un copil cu ADHD creste riscul ca parintii lor sa divorteze cu aproape 23% inainte ca cel mic sa implineasca varsta de 8 ani.

Datoriile – banii sunt un factor stresant pentru fiecare familie, iar acestia cresc riscul de divort. Iar atunci cand unul dintre parteneri obisnuieste sa se intinda mai mult decat are plapuma si sa dea banii pe lucruri care nu sunt necesare in casa, riscul de divort cresre cu 45%.

Si fumatul este un factor care poate duce la divort, potrivit unor studii, mai ales cand unul dintre parteneri acest dubiu, iar celalalt nu.

Citeste si: Obiceiurile nasanatoase care duc la divort. Ultimul dintre ele il scoate din minti pe partener

Ei bine, daca multi credeau ca este in regula si necesar sa locuiasca inainte de nunta impreuna, mai multe studii spun ca aceste cupluri au cu 12% un risc mai mare ca sa divorteze decat cei care nu au locuit impreuna inainte de casatorie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top