Connect with us

Revistateo.ro

Senzatia de piele de gaina si cancerul

Sanatate

Senzatia de piele de gaina si cancerul

Senzatia de piele de gaina a fost ignorata de cercetatori de-a lungul timpului. Despre ridicarea parului de pe maini sau picioare s-a spus ca este doar o actiune fireasca deprinsa in urma evolutiei.

Oamenii de stiinta au sustinut dintotdeauna ca senzatia de piele de gaina apare pentru a ne apara de frig sau atunci cand suntem extrem de emotionanti. Corpul nostru reactioneaza in multe feluri.

Muschiul care poate salva vieti

De cele mai multe ori, anumite reactii nu pot fi explicate pentru a multumi pe toata lumea. Despre „pielea de gaina” s-a descoperit un lucru uluitor in ultima perioada.

Profesorul Rod Sinclair de la Universitatea din Melbourne sustine ca muschiul erector al firului de par, responsabil de senzatia de piele de gaina, este fundamental in regenerarea pielii si a parului. „Acolo unde muschiul se ataseaza de foliculul de par, se creeaza o nisa stem. Daca nu ai acest muschi, nu ai nici celule stem”, explica Sinclair.

Profesorul sustine ca legatura dintre acest muschi si celule stem poate ajuta la impiedicarea dezvoltarii celulelor canceroase. „Stiind unde sunt celulele stem si ce le mentine ne ofera informatii cu privire la cum am putea trata pielea pentru a o proteja impotriva dezvoltarii celulelor canceroase.

Intelegand ce fel de celule sunt celulele stem, unde sunt localizate si cum pot fi schimbate sau inlocuite, ne-ar putea ajuta sa facem un vaccin împotriva celulelor canceroase”, mai spune medicul.

Mai mult, studierea acestui muschi poate ajuta si la combaterea calvitiei. Profesorul a descoperit ca persoanele care chelesc nu au nisa stem deteriorata.

CITESTE SI: Cancerul de piele devine mutilant sau chiar fatal, desi are sanse mari de vindecare

In stadiile de inceput, calvitia este ireversibila. Cand muschiul se transforma in grasime, nu se mai poate face nimic pentru persoanele care isi pierd parul, mai spune Sinclair.

Implantarea unor fire de par in zonele cu cicatrici poate ajuta persoanele cu arsuri. Acest lucru duce la regenerarea muschiului arrector pilli.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top