Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Sex in timpul racelii? Descopera efectele!

Este recomandat sa faci sex in timpul racelii? Multe persoane invoca gripa si raceala drept pretext pentru a nu face sex, insa exista cateva lucruri ce merita cunoscute.

Cercetatorul suedez Manfred Schedlovski sustine ca sunt motive intemeiate pentru care oamenii se tem sa faca sex daca sunt raciti sau au gripa, dar numai atunci cand doar unul din parteneri are virusul racelii.

Daca ambii parteneri sunt bolnavi, sansele ca acestia sa se vindece de raceala sunt crescute, mai spune acelasi om de stiinta. Actual sexual in timpul racelii are un efect pozitiv asupra starii psihice a partenerilor, dar si asupra sistemului imunitar.

Totul se datoreaza fagocitelor: niste celule care ajuta organismul sa supravietuiasca disconfortului creat de febra, frisoane si alte simptome ale racelii.

In timpul sexului, numarul de fagocite se dubleaza sau chiar se tripleaza in anumite cazuri, iar asta ajuta ca organismul sa lupte mai eficient cu microbii si bacteriile care deranjeaza.

CITESTE SI: Confesiunile unui barbat: 10 diferente dintre femeia pe care o iubim si cea cu care facem doar sex

CITESTE SI: Nu consuma aceste alimente inainte sa faci sex! Vezi efectele lor PERICULOASE

Sexul nu trateaza doar raceala, orgasmul este cunoscut ca ‘medicament’ pentru mai multe afectiuni:

– Sexul scapa de stres orice persoana deoarece in timpul actului creierul elibereaza oxitocina in sange, hormon responsabil pentru starea de bine. Atunci cand femeile au orgasm, partea creierului responsabila cu anxietatea si depresia isi reduce complet activitatea.

– Orgasmul este, de asemenea, benefic pentru a nu simti anumite dureri cauzate de o serie de boli, iar sexul este recomandat pentru prevenirea bolilor de inima si eficientizarea circulatiei sanguine.

– Persoanele care fac sex des traiesc mai mult, arata mai multe rapoarte ale cercetatorilor americani si germani.

– Sexul te ajuta sa slabesti. Intr-un singur minut ardem peste 5 calorii, iar intr-o partida de amor, in functie de intensitatea ei, reusim sa eliberam sute de calorii. Motivul pentru care ne este foame dupa ce facem sex este tocmai acesta: pierdem in greutate dar si in energie.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top