Connect with us

Revistateo.ro

Sfânta Ecaterina, ”mireasa” lui Iisus Hristos DECAPITATĂ de păgâni

Inedit

Sfânta Ecaterina, ”mireasa” lui Iisus Hristos DECAPITATĂ de păgâni

Mâine creștinii o sărbătoresc pe Sfânta Ecaterina, și, chiar dacă nu este o sărbătoare la fel de importantă pentru a fi trecută cu roșu în calendar, noi ne-am gândit că povestea ei merită cunoscută. Felul în care Sfânta Ecaterina a îmbrățișat creștinismul este unul unic în istoria creștinătății. Haideți, așadar, să o cunoaștem pe Sfânta căreia Iisus Hristos i-a dăruit un inel de logodnă.

Sfânta Ecaterina este prăznuită pe 25 noiembrie, în fiecare an, și este o muceniță care a trăit în perioada Împăratului Maximilian, la începutul secolului al IV-lea. Ecaterina era o femeie frumoasă și foarte inteligentă, atât de inteligentă încât a ajuns să fie egocentrică, luând în brațe păcatul trufiei. Aceasta credea că niciun bărbat nu va ajunge la nivelul ei intelectual, motiv pentru care nu dorea să se căsătorească cu nimeni.

CITEȘTE ȘI: 6 METODE DE VINDECARE A BOLILOR PRIN SACROTERAPIE

Având în vedere acest comportament sfidător și faptul că nu era creștină, mama Ecaterinei a dus-o la un părinte duhovnicesc din afara cetății Alexandria, unde locuia, care să o ajute să întâlnească un bărbat tânăr care să îi devină soț. Părintele îi vorbește despre Mântuitorul Iisus Hristos și îi dăruiește o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul.

Sfânta Ecaterina, ”mireasa” lui Iisus Hristos DECAPITATĂ de păgâni

În urma acestei întâlniri cu părintele duhovnicesc, Ecaterina are două viziuni: în prima apare Maica Domnului, însă pentru că nu era creștină nu îl putea vedea pe Iisus. Astfel alege să se boteze pentru a deveni creștină. După aceea, are o nouă viziune în care îi vorbește Iisus Hristos: „Iată, astăzi te primesc pe tine mireasa Mie nestricată și veșnică, deci să păzești tocmeala aceasta cu dinadinsul și să nu mai primești nicidecum alt mire pământesc”. Când s-a trezit, Ecaterina a văzut pe degetul ei inelul de logodnă. Aceasta avea să devină soția Împăratului Maximilian.

Filozofii păgâni ai acelor vremuri încearcă să o convertească din nou pe Ecaterina la religia idolilor, însă aceasta alege să rămână creștină, descoperind dragostea lui Hristos. Ecaterina trece prin chinuri cumplite, ajungând să fie zdrobită de fiarele ascuțite ale roților. Pe 25 noiembrie 305 este decapitată pentru că nu s-a lepădat de credință, iar în loc să îi curgă sânge, îi curge lapte.

Sfânta Ecaterina este reprezentată în majoritatea icoanelor ținând o roată în mână, tocmai simbolizând suferințele prin care a trecut pentru a demonstra iubirea lui Hristos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top