Connect with us

Revistateo.ro

Sfântul Apostol Iuda Tadeu, pomenit astăzi în biserici. Ce nu e bine să faci

Credinta

Sfântul Apostol Iuda Tadeu, pomenit astăzi în biserici. Ce nu e bine să faci

Marți, 19 iunie, este pomenit unul din cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos, Apostolul Iuda. Se spune că dacă acesta nu va fi cinstit în această zi așa cum se cuvine, vor avea loc zile pline de tunete, fulgere și vijelii.

Iuda a fost prins de păgâni și condamnat la moarte prin răstignire după ce a predat cuvântul Domnului în Iudeea, Galileea, Arabia, Mesopotamia, Armenia și alte meleaguri pre-creștine.

Pe 19 iunie nu ai voie să muncești lucruri de mână pentru că se spune că Iuda se răzbună și trimite furtuni puternice însoțite de grindină.

În această zi sfântă nu ai voie să sapi în grădină, să faci munci grele pentru că se va surpa pământul. Cei care nu îl respectă pe Sfântul Apostol Iuda se va lovi, va înnebuni sau va avea parte de greutăți mari.

Rugăciune către Sfântul Apostol Iuda Tadeu

„Sfinte apostol Iuda Tadeu, eu, …(se spune numele), mă încredinţez îngrijirii tale. Roagă-te pentru mine; ajută-mă să-mi amintesc că nu sunt singur în strădaniile mele. Te rog, fii alături de mine şi roagă-l pe Dumnezeu să-mi trimită speranţă în mâhnire, curaj în frică şi vindecare în timpul tuturor încercărilor. Te rog, cere-I Domnului nostru iubitor să-mi dea harul să accept orice îmi oferă viaţa şi să-mi susţină credinţa în puterea Sa vindecătoare.

Iţi mulţumesc, Sfinte Iuda Tadeu, pentru speranţa pe care o dai tuturor celor care cred şi ajută-mă, te rog, să ofer şi altora acest dar al speranţei. După voia lui Dumnezeu, Amin”

CITEȘTE ȘI: Rugăciunea care se spune la fiecare început de săptămână

Rugăciunea care se spune la fiecare început de săptămână

O altă rugăciune către Iuda Tadeu

O, Sfinte Iuda Tadeu, ruda a Domnului nostru Iisus Hristos, apostol și martir glorios, strălucit în virtuți și puternic în minuni, credincios și grabnic ajutător al celor ce te
cinstesc și se încred în tine, privește cu ochi milostivi la cel ce astăzi aleargă la tine și cere mijlocirea ta.

Tu ai dobândit de la Dumnezeu darul de a ajuta îndeosebi pe acei care au pierdut aproape orice speranță și se află în pragul disperării.

Privește deci la mine și vezi în ce strâmtorare mă aflu. Viața mea este o viață de suferință. Zilele mele sunt pline de durere și necaz, sufletul meu este o mare amărăciune.
Cărările mele sunt pline de suspine și lacrimi și griji mistuitoare care îmi macină toată puterea de viață.

Neliniștea, disperarea și lipsa de încredere în ajutorul de sus îmi copleșesc de multe ori sufletul, astfel încat mi se pare ca mila dumnezeiască m-ar fi părăsit.

Atunci sufletul meu se umple de întuneric, credința se clatină, inima mea slăbește și disperarea se furișează în suflet vrând să se facă stăpână peste mine, O, Sfinte Iuda Tadeu, tu nu mă poți lăsa în starea aceasta. La tine alerg, pe tine te rog, ajută-mi.

Ascultă te rog, rugămintea mea! Nu mă voi departa de tine până când nu mă vei asculta. Grabește-te și vino-mi te rog în ajutor și nu mă lăsa, ca încrederea mea în tine sa fie rușinată.

Fie ca prin mijlocirea ta să se preamarească și întru mine nesfarșita milostivire a lui Dumnezeu. Ascultă-mi rugăciunea mai ales în necazul meu cel mare pe care îl am acum și dă-mi grabnicul tău ajutor în ( aici se marturiseste necazul ).

Nu lăsa ca sufletul meu să rămână zdrobit de aceasta lovitură a durerii și să cadă în disperare. Asculta-mă o, Sfinte Iuda Tadeu, împlinește-mi rugămintea și eu iți voi fi recunscător în toate zilele mele. Te voi cinsti ca pe cel mai de seama ajutător al meu.

Voi mulțumi lui Dumnezeu pentru mijlocirea ta și voi răspândi pe cât îmi va sta în putere cinstirea ta între oameni. Amin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top