Connect with us

Revistateo.ro

Sfântul Ilie - Ce nu trebuie să faci în această zi

Stiri

Sfântul Ilie – Ce nu trebuie să faci în această zi

Ziua de Sfântul Ilie este o mare sărbătoare pentru creştinii de pretutindeni. Iată ce nu trebuie să faci în această zi!

Sfântul Ilie a fost un mare făcător de minuni, iubitor de Dumnezeu, care s-a înălţat la ceruri într-un car de foc. În timpul vieţii acesta a pedepsit mulţi prooroci mincinoşi, a trăit în curăţie şi a adus ploaie ori de câte ori era nevoie. De aici a căpătat şi numele de „căruţaşul Raiului”, care aruncă fulgere asupra celor păcătoşi de pe Pământ.

CITEȘTE ȘI: CELE MAI FRUMOASE MESAJE SI URARI DE SFANTUL ILIE

În această zi sfântă nu se fac treburi gospodăreşti, nu se coase şi nu se face mâncare. Cei care fac asta vor avea pagube din pricina grindinei şi a trăznetelor şi riscă chiar să îşi piardă viaţa. Femeile merg la biserică cu colivă pentru cei morţi şi se roagă pentru roadele pământului şi spor în casă. Tot de Sfântul Ilie nu se mănâncă mere, cu excepţia celor văratice, după ce au fost sfinţite la biserică. În popor se consideră că cei care mănâncă mere vor avea ghinion şi se vor îmbolnăvi des pe parcursul anului.

Pe 20 iulie se recoltează mierea de albine şi se organizează o masă în fiecare gospodărie, pentru a degusta mierea şi a celebra sărbătoarea. Tradiţia spune că la această masă nu trebuie să participe persoanele care se ocupă cu lucruri necurate, cum ar fi vrăjile şi farmecele.

Dacă este furtună de Sfântul Ilie nu trebuie să te ascunzi sub nicio formă sub un carpen, căci datina spune că sub acest pom se ascund cei mai mulţi diavoli. Tot la vreme de furtună, nu se deschid uşile sau ferestrele, pentru ca diavolii care fug de furia Sfântului Prooroc Ilie să nu se ascundă în casă.

Sursa foto: crestinortodox.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top