Connect with us

Revistateo.ro

Noutati

Sfântul Sinod interzice filmările în biserică

Sfântul Sinod a luat o decizie surprinzătoare: adio live-uri făcute din timpul slujbelor susținute în bisericile ortodoxe!

Gata cu transmisiunile din biserici

Oamenii vor putea filma doar cu acordul parohiei de care aparține biserica respectivă de acum înainte.

Decizia a fost luată ieri, 15 februarie 2018 în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. În urma ședinței de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au luat mai multe hotărâri, printre care interzicerea filmatului în biserică.

„Întrucât activitățile culturale și artistice desfășurate în lăcașurile de cult pot provoca tendințe de auto-secularizare a spațiului sacru din Biserica Ortodoxă Română, Sfântul Sinod stabilește ca aceste activități culturale să fie organizate în alte spații ale parohiilor, sau în spații publice închiriate pentru acest scop.

CITESTE SI: Părintele Cleopa, avertisment pentru creștinii care se închină la icoane în biserică: „Nu mai sărutați sfinții pe…”

Filmările în lăcașurile de cult vor fi realizate doar cu acordul Centrelor eparhiale și numai în cazurile în care se dorește evidențierea patrimoniului liturgic și arhitectural-istoric al respectivelor Biserici.

La fel, transmiterea în direct pe internet a slujbelor din biserici va fi realizată doar cu acordul Centrelor eparhiale, cu obligația respectării normelor liturgice și tipiconale”, se arată în comunicatul transmis de Patriarhia Ortodoxă Română.

Vom avea un nou sfânt în calendar, din 2019

„A fost aprobată înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2019, a pomenirii Sfintei Matrona de la Moscova, cu zi de prăznuire în data de 2 mai”, se mai arată în deciziile luate de Sfântul Sinod.

„De asemenea, a fost aprobată înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2019, a cinstirii Sfintei Icoane a Maicii Domnului – Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu din Arhiepiscopia Bucureștilor în ziua praznicului Izvorului Tămăduirii.

Au fost aprobate și textele Acatistului și Slujbei Sfintei Icoane a Maicii Domnului – Siriaca”, este o altă decizie luată ieri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Noutati

To Top