Connect with us

Revistateo.ro

Sfaturi anti-canicula de la Raed Arafat

Sanatate

Sfaturi anti-canicula de la Raed Arafat

Parintele SMURD, Raed Arafat, a vorbit despre ce trebuie sa facem in zilele de arsita anuntate de meteorologi. Iata cele mai importante sfaturi de la medicul Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne.

„Sfaturile sunt urmatoarele: in primul rand, oamenii trebuie sa evite, mai ales cardiacii si copiii, sa iasa in perioadele de caldura mare, de la ora 11 pana la ora 18. Trebuie evitata caldura. In al doilea rand, sa consume multa apa, sa evita consumul de bauturi alcoolice, dupa care hainele sa fie lejere, de culoare deschisa.

Sfatul nostru catre toti este sa-i verifice pe vecini, pe toti cei care stau singuri, mai ales batranii care nu au aer conditionat. Este o perioada mai lunga de canicula si e bine sa stim ca si vecinul, si cei care stau singuri, sunt bine in casa”, a declarat Arafat, scrie romaniatv.net.

Atentie! Copiii sunt printre cei mai afectati de canicula. Cum sa-i protejati in zilele foarte calduroase

6 lucruri pe care trebuie sa le ai la tine cand esti nevoita sa iesi pe canicula

Cel mai important lucru pe vreme de canicula este hidratarea organismului. De asemenea, persoanele care vor sa stea la plaja in aceste zile trebuie sa foloseasca atat crema hidratanta cat si crema cu factori de protectie solara. Nu va expuneti la soare daca nu luati masuri de precautie! Razele ultraviolete pot provoca de la simple arsuri sau insolatie pana la cancer de piele. Cele mai multe cazuri de cancer de piele se inregistreaza vara, pe vreme de canicula.

Cu referire la imbracaminte, e foarte important sa folositi materiale care sa permita circulatia aerului. Nu purtati blugi stramti, colanti sau materiale grele. Acestea va pot afecta sanatatea din mai multe puncte de vedere: pot aparea infectii si ciuperci in zona inghinala si provoaca arsuri dureroase la nivelul corpului prin frecarea materialelor textile de corp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top