Connect with us

Revistateo.ro

Sfaturi importante despre hidratare

Cosmetica

Sfaturi importante despre hidratare

Hidratarea este esențială pentru sănătatea tenului tău și sunt singură că știi deja asta. Se presupune că face parte din rutina ta zilnică și ar trebui să știi totul despre acest pas de bază în îngrijirea feței. Iată câteva lucruri interesante despre hidratare!

1. Modul în care aplici crema hidratantă este esențial. Cel mai indicat este să aplici crema prin mișcări circulare, de jos în sus, pentru ca pielea să absoarbă cât mai bine toate ingredientele active.

2. Nu sări niciodată peste hidratarea de seară. Multe femei consideră că nu mai este necesar să folosească și o cremă de noapte atât timp cât au una bună de zi. Nimic nu este mai greșit decât această idee. Pe timpul nopții corpul pierde apă, iar crema hidratantă menține umiditatea la nivelul pielii. Pe lângă asta, noapte organismul se reface, așa că o cremă de noapte eficientă va repara problemele tenului și va reface structura acestuia.

CITEȘTE ȘI: EXFOLIANT CU SCORȚIȘOARĂ PENTRU O PIELE SUPLĂ ȘI FINĂ

3. Cel mai potrivit moment pentru a aplica crema hidratantă de față sau corp este după baie, exfoliere sau epilare. Aceste 3 procese ajută la îndepărtarea celulelor moarte și totodată îndepărtează și uleiurile naturale din piele. De aceea este absolut necesar să aplici o cremă hidratantă sau un ulei. Atunci când pielea este încă puțin umedă, crema o reține apa și o stochează în porii deshiși. Astfel tenul rămâne hidratat și luminos pe tot parcursul zilei.

4. Pe timpul iernii trebuie să te hidratezi mai intens decât în alte perioade ale anului, deoarece pielea se usucă mai repede și este afectată de factorii de mediu. Pe timpul verii trebuie să folosești o cremă ușoară, care echilibrează producția de sebum și nu încarcă porii.

5. Acordă atenție nevoilor tale. Dacă ai pielea uscată s-ar putea să fii nevoită să te hidratezi mai des. Dacă ai tenul gras, nu înseamnă că trebuie să te ferești de hidratare. Fiecare tip de piele are nevoie de ea. Trebuie doar să fii atentă la ingrediente și să alegi o cremă potrivită tipului tău de ten.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top