Connect with us

Revistateo.ro

Sfaturi importante pentru pedichiură

Stiri

Sfaturi importante pentru pedichiură

Iată câteva sfaturi importante pe care ar trebui să le iei în considerare când îți faci pedichiura.

Ai găsit în sfârșit nuanța perfectă de lac de unghii. Ce zici? Ar fi prea plictisitor să o porți și la mâini și la picioare? Deloc! Dacă foloseși aceeași culoare vei arăta mai îngrijită. Dacă totuși optezi pentru culori diferite, asigură-te că acestea se potrivesc. Cu unghii roșii la mâini și albastre la picioare, nu vei arăta prea interesant.

Ai grijă de bătături și pielea crăpată! Acordă atenție în plus acestor probleme și ocupă-te de ele. Înmoaie-ți picioarele în apă caldă suficient timp, pentru a putea mai apoi să foloseti un scrub sau o piatră ponce. Atenție! Unele persoane sau unii tehnicieni din saloane obișnuiesc să folosească aparate de ras pentru a îndepărta pielea uscată. Acestea cresc riscul de infecție și nu aduc niciun beneficiu. De asemenea, cuticulele te protejează de microbi. Nu le tăia! Doar împinge-le la baza unghiei și înmoaie-le cu o cremă hidratantă.

Încearcă să nu te razi pe picioare înainte de pedichiură. Deși poate fi jenant, bacteriile au mai multe șanse de a intra în corpul tău prin micile tăieturi de pe picioarele proapăt rase. Anumite bacterii trăiesc în apa de la robinet și se dezvoltă foarte bine în apa caldă din vasul pentru pedichiură. Ele pot provoca infecții sau leziuni ale pielii.

Ai putea crede că unghiile care nu sunt colorate, sunt urâte. Ele au totuși nevoie să respire și să absoarbă umezeală, iar lacul de unghii acționează ca o barieră în acest sens. Sari peste colorarea unghiilor timp o săptămînă, în fiecare lună. Astfel îți vei menține picioarele sănătoase și întreținute. Unghiile de la picioare sunt foarte vulnerabile, oferă-le îngrijirea de care au nevoie, mai presus de culoare și luciu.

Nu uita să foloseși o folie din plastic ori de câte ori pleci de la salon în sezonul rece. Înainte să îți iei ciorapii e bine să îți pui o pungă sau o astfel de folie, pentru a evita petele. De asemenea, în sezonul rece, e bine să aplici seara o cremă intens hidratantă sau un ulei și să stai peste noapte cu o pereche de șosete din bumbac. Încălțările îți pot afecta pielea, pentru că aceasta nu se aerisește suficient  și devine uscată.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Dragomir Cristina

    2014-10-21T13:07:30+03:00 at 2014-10-21T13:07:30+03:00

    un articol complex si util

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top