Connect with us

Revistateo.ro

Stare de bine

Sfaturi pentru o stare de bine

Tuturor ni s-a intamplat cel putin o data in viata ca dupa o masa bogata ( sau nu ) sa simtim ca niciuna dintre hainele din garderoba nu ni se mai potriveste.

Inseamna ca suntem balonati. Avem o senzatie de plenitudine si uneori chiar ne confruntam cu crampe abdominale.

Aceasta senzatie de discomfort abdominal nu trebuie sa devina un lucru obisnuit!

Balonarea poate deveni extrem de suparatoare si reprezinta adesea un motiv de ingrijorare in randul persoanelor active. Balonarea se poate asocia cu durere abdominala si chiar tulburari ale tranzitului intestinal.

Durerea abdominala este de cele mai multe ori  suportabila, dar poate ajunge uneori la intensitati mari, facandu-ne sa iesim din starea noastra de comfort, afectandu-ne viata sociala.

Balonarea, repezinta defapt acumularea de gaze in stomac si intestine.

Atunci cand gazele intestinale nu sunt eliminate prin euctatii sau flatulenta, ele se pot acumula in stomac sau intestine, rezultand marirea in volum a abdomenului.

Principalele surse de formare a gazelor intestinale sunt de cele mai multe ori datorate actiunii normale a bacteriilor asupra alimentelor nedigerate din colon sau datorita modificarilor florei bacteriene intestinale provocate de administrarea de antibiotice sau alte tratamente medicamentoase.

Chiar si inghitirea de aer care migreaza in colon si constipatia pot duce la balonare.

Ce putem face pentru a evita balonarea ?

Ei bine, exista cateva sfaturi utile pentru a reduce senzatia de balonare si flatulenta.

In primul rand putem incerca sa evitam alimentele care provoaca gaze intestinale, cum ar fi : fasole boabe, broccoli, varza de Bruxelles, conopida, fructele, salata verde, banana, mazarea, lintea, ceapa, painea alba sau bauturile carbogazoase.

Daca produsele lactate provoaca neplaceri, se recomanda inlocuirea acestora cu produse cu continut redus sau fara lactoza in compozitie.

In al doilea rand putem incerca reducerea consumului de alimente grase. Grasimile incetinesc digestia, prelungind procesul de fermentare a alimentelor.

Un alt lucru pe care-l putem incerca, este sa reducem temporar consumul de alimente bogate in fibre. Fibrele ajuta digestia, dar multe dintre alimentele bogate in fibre sunt producatoare de gaze. Dupa o pauza, se pot introduce treptat fibrele in alimentatie.

Foarte important este servirea mesei in tihna si sa introducem in program exercitii usoare, cum ar fi o plimbare scurta dupa masa.

Si totusi… daca pofta este atat de  mare si nu va puteti abtine sa nu mancati ceea ce va provoaca balonare si discomfort abdominal, exista un remediu simplu si rapid de a elimina aceste simptome neplacute: administrarea produsul Kebene Plus.

Kebene Plus este prima combinatie din Romania de simeticona si carbune activ  cu actiune dubla antibalonare si antiflatulenta.

Doza recomandata este de 4 comprimate pe zi, de preferinta 2 comprimate dupa masa principala.

Kebene Plus actioneaza rapid, in numai 15 minute, mai intai in stomac apoi in intestin astfel incat sa-ti recapeti starea de bine.

Kebene Plus ofera un remediu eficient impotriva balonarii , diminueaza durerea si crampele datorate acumularii de gaze intestinale si previne flatulenta si eructatiile.

Mai mult, Kebene Plus are actiune strict locala, nu se asimileaza in organism, fiind un produs foarte sigur in administrare.

Produsul Kebene Plus poate fi achizitionat din orice farmacie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stare de bine

To Top