Sanatate
Sfaturi pentru tratarea unghiilor încarnate
Unghiile încarnate sunt o problemă des întâlnită. Când nu se tratează, se poate ajunge la infecții, sau în cel mai grav caz, la amputarea degetului afectat. Cu toate acestea, nu există motive prea mari de îngrijorare atât timp cât tratați problema cu seriozitate. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta dacă că regăsiți în această situație problematică și dureroasă!
Unghiile încarnate pot provoca dureri excesive și inflamații. Pentru a permite unghiei să crească în mod natural, înmoaie picioarele într-un vas cu apă caldă amestecată cu sare amară. În afară de faptul că ajută unghiile să crească normal, aceasta este și o modalitate bună de a elimina stresul.
Pe lângă asta, poți alege soluții care se vând fără prescripție medicală și conțin substanțe anti fungice și anti bacteriene, pe care să le aplici pe zona afectată după aceste băi.
În cazul unghiilor încarnate șansele de infecție sunt mari, așa că cel mai indicat este să consulți un medic, care să îți prescrie medicamentul potrivit. Unul dintre motivele pentru care unghiile de la picioare se încarnează este faptul că nu sunt tăiate uniform. Cel mai indicat este să le tai drepte, nu curbate. Unghiile tăiate prea mult, sapă în piele și cauzează unghia încarnată.
Dacă suferi din pricina acestei probleme, cel mai indicat este să aplici comprese calde pe zona afectată și să cureți unghia cu grijă. Poartă încălțăminte adecvată, care să ofere piciorului lejeritate.
Poartă șosete albe din bumbac, în locul celor colorate care pot stimula apariția unei infecții. Evită pedichiura! Instrumentele care se folosesc la îndepărtarea pielii moarte pot afecta zona.
Unghiile încarnate necesită un tratament serios, pentru a nu da naștere la infecții. În cazul în care infecțiile apar, există riscul unei invervenții chirurgicale. Cel mai bine este să acționezi din timp și să previi astfel de incidente prin îngrijirea corespunzătoare a picioarelor.
CITEȘTE ȘI: SFATURI IMPORTANTE PENTRU PEDICHIURĂ
Iată câteva sfaturi importante pe care ar trebui să le iei în considerare când îți faci pedichiura.
Ai găsit în sfârșit nuanța perfectă de lac de unghii. Ce zici? Ar fi prea plictisitor să o porți și la mâini și la picioare? Deloc! Dacă foloseși aceeași culoare vei arăta mai îngrijită. Dacă totuși optezi pentru culori diferite, asigură-te că acestea se potrivesc. Cu unghii roșii la mâini și albastre la picioare, nu vei arăta prea interesant.
Ai grijă de bătături și pielea crăpată! Acordă atenție în plus acestor probleme și ocupă-te de ele. Înmoaie-ți picioarele în apă caldă suficient timp, pentru a putea mai apoi să foloseti un scrub sau o piatră ponce. Atenție! Unele persoane sau unii tehnicieni din saloane obișnuiesc să folosească aparate de ras pentru a îndepărta pielea uscată.
Acestea cresc riscul de infecție și nu aduc niciun beneficiu. De asemenea, cuticulele te protejează de microbi. Nu le tăia! Doar împinge-le la baza unghiei și înmoaie-le cu o cremă hidratantă.
Încearcă să nu te razi pe picioare înainte de pedichiură. Deși poate fi jenant, bacteriile au mai multe șanse de a intra în corpul tău prin micile tăieturi de pe picioarele proapăt rase. Anumite bacterii trăiesc în apa de la robinet și se dezvoltă foarte bine în apa caldă din vasul pentru pedichiură. Ele pot provoca infecții sau leziuni ale pielii.
Ai putea crede că unghiile care nu sunt colorate, sunt urâte. Ele au totuși nevoie să respire și să absoarbă umezeală, iar lacul de unghii acționează ca o barieră în acest sens. Sari peste colorarea unghiilor timp o săptămînă, în fiecare lună. Astfel îți vei menține picioarele sănătoase și întreținute. Unghiile de la picioare sunt foarte vulnerabile, oferă-le îngrijirea de care au nevoie, mai presus de culoare și luciu.
Nu uita să foloseși o folie din plastic ori de câte ori pleci de la salon în sezonul rece. Înainte să îți iei ciorapii e bine să îți pui o pungă sau o astfel de folie, pentru a evita petele. De asemenea, în sezonul rece, e bine să aplici seara o cremă intens hidratantă sau un ulei și să stai peste noapte cu o pereche de șosete din bumbac. Încălțările îți pot afecta pielea, pentru că aceasta nu se aerisește suficient și devine uscată.