Connect with us

Revistateo.ro

Sfaturi practice pentru îngrijirea pielii la orice vârstă

Stiri

Sfaturi practice pentru îngrijirea pielii la orice vârstă

1. După ce treci de vârsta de 20 de ani poți începe tratamentul de prevenire a ridurilor. Cel mai important este să îți amintești că prevenția este mai bună decât corecția. Una din principalele cauze care determină apariția ridurilor este acțiunea razelor UV, așa că asigură-te că utilizezi o cremă cu factor de protecție și retinol pentru a avea formula imbatabilă împotriva ridurilor. Nu uita să te hidratezi și să aplici măști naturale care te vor ajuta să îți menții elasticitatea pielii.

2. Decolorarea tenului este o problemă pentru multe femei care au trecut de 30 de ani. Aceasta face ca ridurile să pară mult mai proeminente și apare sub formă de pete și cicatrici în urma acneei. Optează pentru o cremă corectoare în locul celei hidratante. Alege creme care conțin ulei pentru a menține umiditatea pielii. Loțiunile sunt, de obicei, bazate pe apă. Poți folosi tratamente naturiste, pe lângă crema de față. Renunță în unele seri la crema de noapte și aplică câteva picături de ulei de argan pe toată fața. Lasă-l să acționeze peste noapte.

CITEȘTE ȘI: CEA MAI BUNĂ MASCĂ ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE 

3. După 40 de ani, tonul și  textura pielii se schimbă considerabil. Fața trebuie exfoliată mai des, iar cremele folosite trebuie să pătrundă în profunzimea pielii. De la această vârstă este bine să luați în considerare procedurile dermatologice și tratamentele mai puternice cum ar fi laserul. Exfoliantele preparate în casa pot fi prea dure cu pielea la această vârstă, mai ales pe perioadele friguroase.

4. După 50 de ani pot apărea dezechilibre hormonale care duc la pierderea elasticității pielii. Colagenul trebuie să fie ingredientul principal din cremele de față utilizate la această vârstă. De asemenea, vitamina C devine extrem de importantă. Corpul nu poate produce colagen fără vitamina C. Caută produse care conțin acid ascorbic pentru a oferi pielii tale un aspect tânăr.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top