Retete
TRUCURI UTILE: Cum sa prepari MAIONEZA fara sa o TAI
Maioneza iese cel mai bine daca o faci tu singura acasa. Va fi mai gustoasa si apreciata de invitatii de la masa de Craciun. Iata cum sa prepari maioneza fara sa o tai! Iti punem la dispozitie si 5 solutii pentru cazul in care aceasta se taie.
Cum sa prepari MAIONEZA fara sa o TAI!
CEL MAI IMPORTANT TRUC: numarul de galbenusuri crude trebuie sa fie egal cu numarul de galbenusuri fierte! Poti folosi un galbenus fiert in plus, dar niciodata sa nu ai mai multe oua crude, decat fierte.
LINGURA DE LEMN – OBLIGATORIE in prepararea in maionezei!
Pe langa galbenusuri, AI NEVOIE DE:
- -o lingura de mustar
- -un praf de sare
- -o lingurita de zeama de lamaie
- -ulei (200 ml pentru fiecare galbenus adaugat)
Cum sa prepari MAIONEZA fara sa o TAI
Alt truc este sa folosesti un castron de plastic, nu de portelan, si sub nicio forma de metal!
Intr-un castron curat, amesteca galbenusurile, faramitandu-le bine de tot pe cele fierte. Apoi adauga mustarul, sarea si zeama de lamaie, amestecand in ACELASI SENS, usor, pana se incorporeaza toate ingredientele. Dupa ce ai obtinut un amestec omogen, poti incepe adaugarea uleiului in fir subtire, amestecand in continuu, fara sa schimbi sensul.
Trucul este sa nu adaugi alta cantitate de ulei pana cea anterioara nu este incorporata in totalitate! Daca urmezi aceasta reteta, succesul este garantat!
Daca totusi, ai alta reteta pe care vrei neaparat sa o urmezi, dar stii ca se taie, iata ce trebuie sa faci!
5 SOLUTII PENTRU MAIONEZA TAIATA
1. Adauga cateva picaturi de apa fierbinte, apoi amesteca usor
2. Adauga o lingura de mustar, amestecand usor
3. Adauga un galbenus fiert si amesteca usor
4. Adauga un strop de apa rece si amesteca fara sa adaugi ulei
5. Adauga in castron putina zeama de lamaie
Mai stii si alte moduri cum sa prepari maioneza fara sa o tai? Spune-ne in comentarii!
Sursa foto: Shutterstock
CITESTE SI: SECRETUL Sarmalelor in foi de varza. Sigur nu stiai asta!
Nu exista masa de Craciun fara faimoasele sarmalute. Fie ca sunt in foi de vita sau nu, acestea impodobesc masa festiva a sarbatorilor de iarna din casa fiecarui roman, dar stiai secretul sarmalelor in foi de varza? Citeste acest articol pentru a-l afla!
Ingrediente
- -2,5 kg varza dulce
- -500 g carne de porc
- -2 cepe
- -marar
- -piper
- -cimbru
- -sare
- -60-70 g de orez
- -suc de la 4 rosii sau 350 ml de suc de rosii, gata facut
- -5 foi de dafin
- -3 linguri de ulei de masline
- -zeama de la o lamaie
- -o lingurita de boia
PREPARAREA UMPLUTURII
Toaca marunt cele doua cepe si pune-le la calit in putin ulei, pana devin sticloase. Adauga apoi boia si orezul, amestecand bine. Intr-un castron adanc, pune carnea tocata, condimentand cu sare si piper dupa gust. Dupa ce se racesc ceapa si orezul calite, se adauga in castron, peste carne, amestecand pana obtii un amestec omogen.
Pentru a face sarmalele, se ia cate o bucata de frunza de varza pe care se pune o lingurita din carnea proaspat condimentata. Se ruleaza sarmaluta si se inchide bine, pentru a nu se desface in timp ce fierbe.
Intr-o cratita curata, pune niste varza taiata (fideluta) pe fund, apoi adauga sarmalutele, asezandu-le uniform. Adauga deasupra condimentele (inclusiv foile de dafin) si sucul de rosii, indoit cu apa, pana cuprinzi toate sarmalutele. Pune cratita pe foc, pana da in clocot, dupa care da-o la cuptor pentru cel putin doua ore. Verifica din cand in cand daca a scazut apa si completeaza daca e nevoie.
SECRETUL sarmalutelor in foi de varza este modul in care fierbi varza dulce inainte de a te apuca de gatit. Pentru a nu deteriora frunza de varza in care vei inveli carnea tocata, iata ce trebuie sa faci. Urmareste videoclipul de mai jos!
Le poti servi simple sau stropite cu smantana, alaturi de o bucata fierbinte de mamaliga.
Spor la gatit!
Stiai despre secretul sarmalelor in foi de varza? Spune-ne in comentarii!
Sursa foto: mancare.ro