Stiri
Sforăi? Uite care poate fi motivul!
Atunci când sforăi este semn clar că ceva este în neregulă. Fie că vorbim despre o deviaţie de sept, polipi nazali, ori greutate corporală peste medie, şansele să trezeşti până şi vecinii cu zgomotele tale sunt destul de mari. Iată care sunt riscurile ce vin odată cu forăitul:
Creşte riscul de cancer. Savanţii din cadrul Universităţii din Wisconsin au arătat că apnea, cauzată în mare parte sforăit, duce la o creştere de cinci ori a riscului dea muri de cancer.
Creşte probabilitatea de a face accident vascular cerebral. O echipă de cercetători din Detroit a descoperit că atunci când sforăi, arterele se deteriorează. Drept urmare, această activitate nocturnă poate provoca o deterioare şi o inflamare a vaselor de sânge.
CITEŞTE ŞI: Obiceiurile vegetarienilor pe care le poţi adopta şi tu
Probleme cu tensiunea arterială. Conform unor statistici, în jur de 70% dintre cei diagnosticaţi cu hipertensiune arterială suferă şi de apnee, astfel că, atunci când sforăi, este posibil să suferi şi de tensiune arterială, spune Asociația Americană de Medicină.
Creşterea în geutate. Un alt studiu, venit din partea Universităţii din Chicago, arată că sforăitul are legătură şi cu obezitatea, asta pentru că somnul insuficient duce la dezechilibrul a doi hormoni din corp, leptina şi grelia, responsabili cu apetitul şi pofta de dulce.
Lipsa sexului. Da, şi acest lucru poate fi cauzat de sforăit, iar explicaţia este cât se poate de simplă. În momentul în care sforăi, nu doar tu ai parte de un somn neliniştit, ci şi partenerul tău, care trebuie să suporte zgomotul toată noapte. Nici nu este de mirare că apoi jumătatea ta nu va mai fi interesată şi amor şi va dori doar să doarmă liniştită.