Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Si-a smuls parul inainte de nunta, pana cand a ajuns cheala. Ce solutie au gasit medicii

Pentru persoanele care sufera de tricotilomanie, un simplu comentariu deplasat legat de tinuta lor sau o jignire ii face imediat sa isi doreasca sa isi smulga firele de par pentru ore intregi.

Smulgerea parului de pe cap se numeste Trichotilomania. Este un obicei nervos care incepe in copilarie si, desi multa lume scapa de acest obicei, altii raman cu el multa vreme dupa ce au devenit adulti.

Smulgerea constanta a parului poate cauza portiuni fara par sau subtierea firului de par, acelasi lucru se intampla si in cazul genelor si sprancenelor.

Tricotilomania este de obicei cauzat de stres sever sau probleme psihologice si boala este clasificata ca si o “dereglare a controlului impulsului”, care este foarte apropiata de dereglarile obsesiv-compulsive.

Trichotilomania poate fi tratata cu succes cu o combinatie intre psihoterapie, antidepresive, terapie comportamentala si hipnoterapie.

Ruth Sweet este una dintre persoanele care a suferit ani intregi de tricotilomanie si aproape ca si-a pierdut tot parul, aceasta a reusit sa aiba din nou podoaba capilara, datorita unei proceduri inovatoare.

Ruth si sotul ei

Ruth si sotul ei

Tanara a fost diagnosticata la 14 ani, imediat dupa ce parintii sai au divortat. Dupa ce si-a smuls un fir de par, Ruth a simtit o usurare.

”Pierdeam ore intregi pana cand smulgeam firul potrivit, care imi dadea un sentiment de siguranta. Femeile au aproximativ 150000 de fire de par pe cap, iar de-a lungul timpului cred ca le-am tras pe toate afara”, a spus Ruth pentru Daily Mail.

In adolescenta, ea isi acoperea zona in care nu avea par si il aranja pentru a nu se vedea.

Nici macar sotul ei nu a stiut timp de trei ani de zile de boala pe care Ruth o are.

”Josh nu a stiut timp de doi ani si jumatate ca eu imi smulgeam parul, deoarece reuseam sa ascund acest lucru foarte bine. Daca ar fi observat vreodata vreo zona in care sunt cheala, i-as fi spus ca parul meu cade singur si nu ca eu il smulg”, a mai spus tanara.

Atunci cand si-a dat seama ca nu mai poate tine sub control boala, aceasta a incercat cu disperare sa gaseasca o solutie, mai ales ca urma sa se casatoreasca.

Din fericire, barbatul a fost alaturi de ea si i-a spus ca este frumoasa si cu par, dar si fara par, iar acest lucru a fost momentul care a facut-o pe tanara sa isi rada parul si sa renunte la a mai trage de el.

Dupa ce a fost refuzata de mai multe ori de catre Serviciul de Sanatate Nationala, Sweet a ajuns la un specialist, care i-a recomandat un dispozitiv care este facut din mese de par si care ii ofera celui care il poarta parul pe care pe care si-l doreste si previne tragerea lui.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top