Connect with us

Revistateo.ro

Simptomele cancerului rectal

Sanatate

Simptomele cancerului rectal

Cancerul rectal este un subiect tabu pentru multi pacienti. Este una dintre bolile despre care multor romani le este rusine sa vorbeasca. Acest tip de cancer se dezvolta in rect, ultima portiune a colonului (intestinul gros).

Cancerul rectal poate fi tratat ca toate celelalte tipuri de cancer, prin chimioterapie si radioterapie. Insa, pentru a evita aceasta faza, este bine de stiut care sunt simptomele pe care le prezinta maladia.

Simptomele cancerului rectal

– sange in scaun;
– diaree sau constipatie;
– oboseala accentuata;
– epuizare dupa un efort minim depus;
– dureri in zona abdomenului inferior;
– balonare sau crampe;
– greata cu sau fara varsaturi;
– senzatia de gol in intestin;
– pierderea brusca in greutate;
– dilatarea anusului;
– incontinenta;
– dezvoltarea unor ganglioni inflamati in zona anala;
– mancarimi rectale.

De mentionat: cancerul rectal poate afecta serios vasele de sange ale mucoasei rectale si poate duce la aparitia unor mici cantitati de sange in scaun. Medicii recurg adesea la endoscopie (doctorul introduce un tub flexibil prin anus, in rect si colon) pentru examinarea starii in care se prezinta colonul. De asemenea, acest tip de cancer poate fi depistat cu ajutorul ultrasunetelor sau RMN.

Cancerul rectal in stadiul I (sau de gradul I) se trateaza printr-o interventie chirurgicala. Cancerul poate fi complet eliminat, iar pacientii nu au nevoie de tratament suplimentar in urma unei astfel de operatii.

In ce proveste cancerul rectal de gradul II si III, medicii recurg la radioterapie in prima etapa sau o combinatie de radioterapie si chimioterapie inainte de operatia pentru micsorarea tumorii. Cand vorbim despre cancer rectal de gradul IV, inseamna ca boala afecteaza si alte parti ale corpului precum ficatul sau plamanii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top