Connect with us

Revistateo.ro

Află care sunt simptomele cancerului renal. Oricine trebuie să le cunoască. Iată despre ce este vorba și care sunt factorii de risc.

Sanatate

Simptomele cancerului renal

Cancerul renal este un tip de cancer care apare la nivelul rinichilor. Potrivit specialiștilor, în ultimii ani, numărul persoanelor care suferă de această boală a crescut. Cancreul renal este anunțat de anumite simptome pe care oricine trebuie să le cunoască.

Simptomele cancerului renal

Oricine trebuie să știe care sunt simptomele cancerului renal. La început, persoanele care suferă de acest tip de cancer nu prezintă simptome. După aceea, ele vor apărea. Printre cele mai cunoscute se numără următoarele: prezența sângelui în urină, dureri localizate la nivelul spatelui, oboseala, febra care apare ocazional, dar și pierderea unui anumit număr de kilograme, fără a face ceva în acest sens.

Cancerul renal prezintă patru stadii. În primul stadiu, tumora se află în locul în care s-a format, iar cancerul este localizat. În cel de-al doilea stadiu, tumora este mai mare decât la început. De asemenea, ganglionii limfatici din apropierea acesteia încep să fe afectați. În al treioea stadiu, tumora este mai mare. În plus, ganglionii limfatici sunt invadați, iar țesuturile învecinate ar putea să fie și ele afectate. În ultimul stadiu, tumora apare și la nivelul altor organe și astfel apar metastazele.

CITEȘTE ȘI: Simptomele cirozei hepatice

CITEȘTE ȘI: Simptomele cancerului pancreatic ce apar si cu 8 luni înainte de diagnosticare

Motivul pentru care apare cancerul renal nu este cunoscut. Se pare că apare atunci când celulele sănătoase de la nivelul rinichilor se modifică. Mai exact, apar modificări ale ADN-ului. Din cauza acestei modificări, celulele încep să se înmulțească necontrolat. Astfel apar tumorile.

Riscul de a suferi de cancer renal crește pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă. Hipertensiunea, obezitatea, fumatul reprezintă, de asemenea, factori de risc. Chiar și dializa care durează mai mult timp pentru a trata insuficiența renală cronică poate duce la apariția acestui tip de cancer. Și, nu în ultimul rând, unele boli ereditare ca scleroza tuberoasă sau boala von Hippel-Lindau pot reprezenta un factor de risc.

Cancerul renal este asimptomatic la început. După aceea, pe măsură ce boala avansează, apar anumite simptome precum cele enumerate mai sus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top