Connect with us

Revistateo.ro

Simptomele care arată că suferi de sindromul oboselii cronice

Sanatate

Simptomele care arată că suferi de sindromul oboselii cronice

Uneori, ni se întâmplă să ne simțim obosiți tot timpul și deodată să avem foarte puțină energie. Medicii spun că este vorba despre sindromul oboselii cronice, care debutează cu niște simptome care nu trebuie să fie deloc ignorate, deoarece poate ajunge să pună viața în pericol.

Primele simptome ale sindromul oboselii cronice sunt:

– oboseala

– dificultate în concentrare, confuzie, pierderi de memorie

– dureri de cap

– dureri de gât
– noduli limfatici

– dureri musculare
– dureri de articulații
– febră

– probleme psihiatrice, precum depresia

– alergii

-crampe abdominale și pierdere sau creștere în greutate
– iritații și puls rapid
– dureri în piept și schimbări ale apetitului.

Citește și: Sindromul ovarului polichistic, una din cauzele îngrășării

În cazul în care resimți cel puțin patru dintre simptome, este foarte probabil să ai sindromul oboselii cronice. Medicii spun că este nevoie să treacă cel puțin șase luni până a da acest diagnostic.

Citește și: Cum îți dai seama că ai o boală de ficat. Primul semn

Potrivit unui studiu, femeile sunt de două ori mai predispuse să sufere de sindromul oboselii cronice, iar pacienții au în general între 25 și 45 de ani. Însă există cazuri documentate în care pacienții erau copii.

Cauza apariției acestui sindrom este neclară, însă potrivit unui studiu american, de vină ar putea fi dezechilibrele hormonale, precum și alergiile și anumite virusuri.

După ce este diagnosticat, acest sindrom poate fi tratat cu ajutorul unor pastile pentru durerile de cap, dar și pentru durerile de corp. De asemenea, pot fi administrate medicamente împotriva alergiilor și pentru a trata rinitele și sinuzitele cu care mulți dintre pacienți se confruntă.

De asemenea, în medicina chineză, se folosește acupunctura pentru a trata sindromul oboselii cronice, iar rezultatele au arătat o eficiență de 90% și de o rată de vindecare completă de 50%, fără a folosi vreun medicament.

Așa că este foarte importantă să fii foarte atent la orice schimbare a stării de sănătate și să mergi cât mai repede la un medic specialist în care simți că ceva nu este în regulă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top