Connect with us

Revistateo.ro

Semne ascunse care indica probleme cu ficatul

Sanatate

Simptomele care indica probleme cu ficatul

Banuiesti ca ai probleme cu ficatul? Iata cateva informatii utile! Ficatul este cel mai mare organ din corpul omenesc, dupa piele si are rolul de filtrare a substantelor toxice.

Este foarte important sa ai un ficat sanatos si de aceea trebuie sa acorzi o atentie sporita tuturor semnelor care ar putea indica probleme. In general, bolile de ficat nu prezinta simptome specifice, insa pot exista mici indicii care iti arata ca ai nevoie de un set de analize.

Oboseala este primul semn ascuns care apare atunci cand ai probleme cu ficatul. In general, atunci cand acest organ este inconjurat de grasime apare oboseala cronica, de care nu mai poti scapa. Pe langa asta nu ai pofta de mancare si nu te poti odihni in mod corespunzator. Din aceasta pricina vei incepe sa pierzi kilograme. In acest moment chiar trebuie sa te ingrijorezi.

Stelutele vasculare apar la majoritatea persoanelor care intampina probleme cu ficatul. Acestea sunt vase mici de sange, care se vad prin piele. In acest stadiu boala pe care o ai s-a agravat si trebuie sa mergi de urgenta la medic. Daca aparitia stelutelor vasculare este insotita de greata si ingalbenirea ochilor, cu siguranta ficatul tau are de suferit. Si abdomenul cu un volum mai mare decat in mod normal indica o afectiune grava, alaturi de cresterea temperaturii si sete continua.

Pentru a preveni dar si pentru a stopa unele dintre bolile ficatului trebuie sa renunti la mancarurile procesate, la consumul de alcool si la tigari. Este indicat sa mananci in fiecare dimineata cate doi catei de usturoi.

Mai poti prepara un amestec foarte eficient dintr-o lingura de seminte de papaya zdrobite si o lingura de suc de lamaie, pe care sa il consumi de doua ori pe zi, timp de o luna. Combinatia dintre apa, suc de lamaie si sare de mare da un mare randament. Combina un pahar de apa cu sucul de la jumatate de lamaie si un varf de lingurita de sare si bea un pahar in fiecare dimineata.

Sursa foto: huffingtonpost.ca

CITESTE SI: 3 BAUTURI CARE TE INTINERESC

Cui nu i-ar placea sa para mai tanar decat este, odata ce varsta din buletin incepe sa se mareasca? Iata cateva bauturi care te intineresc. Sunt 100% naturale si bune de consumat pentru prevenirea mai multor afectiuni!

3 bauturi care te intineresc:

1. Ceaiul de usturoi si scortisoara

Conform specialistilor de la Clinical Aesthetics of Tulsa, usturoiul are in compozitie o cantitate insemnata de sulf, esential pentru producerea de colagen. In plus, acest ceai mai contine si acid lipoic si taurina, doua elemente care reconstruiesc fibrele colagenului.

Pentru preparea ceaiului ai nevoie de:

  • – 3 catei de usturoi;
  • – o lingura de miere;
  • – o lingurita de zeama de lamaie;
  • – o lingurita de scortisoara. Ceaiul ajuta la prevenirea bolilor pielii si regleaza tensiunea arteriala, pe langa faptul ca te scapa de cativa ani de pe chip.

2. Bautura cu albus de ou

Albusul de ou este bogat in lizina si prolina, doua proteine pe care le contine si colagenul. Daca vei combina albusul de ou cu pulbere de nuci si putin lapte, vei tine la distanta ridurile si acneea.

Pentru prepararea acestei licori iti trebuie:

  • – 350 de mililitri de lapte degresat;
  • – albusurile de la doua oua;
  • – doua cuburi de gheata;
  • – 2 linguri de nuca macinata. Laptele si oul ajuta la intarirea oaselor si te energizeaza, mai ales daca ai atins deja o varsta la care obosesti usor facand lucruri ce pareau simple altadata.

3. Laptele de soia

Soia contine hormoni vegetali care blocheaza dezvoltarea enzimelor responsabile cu imbatranirea tenului. Include acest produs de larg consum in dieta ta zilnica pentru combaterea celulitei, a ridurilor si a pielii crapate din jurul nasului si a buzelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top