Connect with us

Revistateo.ro

Atacul de cord e mai frecvent iarna.

Sanatate

Simptomele nebanuite ale unui atac de cord pe care femeile trebuie sa le cunoasca

Stim ca in cazul unui atac de cord apar dureri in piept. Totusi, exista si alte simptome, mai putin cunoscute, ale unui atac de cord. Uneori sunt mai subtile, mai ales in cazul femeilor. Ar putea fi confundate cu simptomele unei raceli sau ar putea sa apara greata. O femeie care a trecut printr-o astfel de experienta si-a facut cunoscuta povestea pentru ca toate femeile sa afle care sunt simptomele ce pot indica un atac de cord.

Simptomele mai putin cunoscute ale unui atac de cord

Sue Palmer nu se gandea la un atac de cord in dimineata in care s-a simti rau. „M-am trezit brusc, intr-o dimineata, la ora 5:00. Am stat in pat, cu ochii deschisi pentru un minut, spunandu-mi: „Ma simt ciudat”. In cateva secunde am mers la baie pentru ca simteam ca imi este greata. Imi era frig si m-am intors in pat langa sotul meu. Un minut mai tarziu, stiam ca iar mi se face rau. Credeam ca este vorba despre un virus, insa era ceva ciudat si brusc”.

Desi femeia credea ca poate fi o problema digestiva, sotul ei i-a spus ca ar trebui sa mearga la spital. Chiar a glumit, spunandu-i ca ar putea fi un atac de cord. Cand a ajuns la medic, a fost intrebata daca fumeaza, daca are dureri in zona pieptului, daca nivelul colesterolului este mare, daca face sport regulat. Femeia nu era fumatoare, nu simtea dureri in piept, nu avea probleme de sanatate, facea sport si avea un stil de viata sanatos.

In urma unor analize amanuntite, medicii i-au spus ca suferise un atac de cord. Daca sotul ei nu i-ar fi spus ca este bine sa mearga la medic, sau daca femeia ar fi adormit in momentul in care se simtea rau, atunci lucrurile s-ar fi putut agrava si poate chiar si-ar fi pierdut viata. Dupa aceasta experienta, Sue Palmer a vrut sa isi spuna povestea, astfel incat femeile sa fie atente la simptomele nebanuite ale unui atac de cord.

Articole pe aceeasi tema:

Cum opresti un atac de cord in numai un minut

Lucruri care pot provoca atacul de cord

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top