Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Simptomele virusului papiloma uman

Virusul papiloma uman (HPV în engleză, denumire sub forma căreia e cel mai cunoscut) cauzează una din cele mai periculoase infecții cu transmitere sexuală.

Simptomele virusului pot fi recunoscute după un timp de la contaminare, însă unele dintre semne sunt înșelătoare, fapt pentru care e bine să știm anumite lucruri ca să nu confundăm bolile.

Înainte de a afla care sunt simptomele contactării HPV, trebuie spus că 80% din populația activă din punct de vedere sexual au întâlnit virusul cel puțin o dată. Datele sunt furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Virusul se poate infiltra în mucoase și piele, atacând rând pe rând mai multe organe. Virusul este cauzat de incapacitatea organismului de a se lupta cu infecții și bacterii (sistem imunitar slab).

Simptome:

Simptomele se manifestă sub formă de umflături. Umflăturile apar în diferite părți ale pielii, în special acolo unde pielea este foarte sensibilă.

Zonele în care negii (verucile) apar cel mai des sunt zona anală, scrot, cervix, coapse și penis. Virusul afectează atât femeile cât și bărbații.

Umflăturile provocate de HPV sunt de mai multe tipuri:
– veruci cutanate comune (se întâlnesc în zona brațelor și a picioarelor, mai ales pe coate și genunchi) asemănătoare ca formă cu o conopidă;
– veruci plantare (apar pe tălpile picioarelor incomodând mersul);
– veruci genitale (sunt provocate de contactele sexuale cu o persoană deja infectată). Apar în special în zona organelor genitale și sunt dureroase la atingere.

Cele mai comune teste pentru depistarea HPV sunt testul Papanicolau, testul comun HPV, colposcopia, biopsia cervicală și examenul clinic.

Virusul poate fi ținut sub control prin medicație și abordarea unui stil de viață sănătos (alimente bogate în vitamine și minerale care îi lipsesc corpului). Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru ca organismul să devină puternic în lupta cu alte posibile infecții sau boli.

Cea mai periculoasă complicație provocată de HPV este cancerul de col uterin. Tulpinile care pot duce la declanșarea bolii sunt 16, 18, 45 și 31.

CITESTE SI: VIDEOCLIP TULBURĂTOR: Un bolnav de SIDA le cere oamenilor să îl atingă. REACȚIILE INCREDIBILE ALE TRECĂTORILOR

La bărbați, virusul se poate transforma în cancer anal sau cancer de prostată. Partea proastă privind combaterea infecției cu acest virus este că medicina modernă nu a reușit să realizeze un tratament care să elimine complet virusul din corp.

Eliminarea negilor nu garantează dispariția completă a virusului. Verucile pot fi îndepărtate prin criocoagulare, electrocauterizare, cauterizare cu laser sau aplicarea de keratolitice.

Tratamentul medicamentos cuprinde administrarea de imiquimod (pentru întărirea sistemului imunitar), podofilix (cremă care atacă și elimină verucile), acid tricloroacetic și acid salicilic.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: TREBUIE să faci aceste analize dacă ai peste 40 de ani! SUNT GRATUITE!

Analizele medicale sunt foarte importante. Cu ajutorul lor poți depista la timp anumite probleme de sănătate și le poți trata înainte ca acestea să se agraveze. Sunt unele analize pe care este bine să le faci, în funcție de vârsta pe care o ai. În anumite etape ale vieții, crește riscul de a dezvolta anumite boli.

Și factorul ereditar este important. De aceea, este bine să îi spui medicului dacă există anumite probleme de sănătate în familie, în rândul rudelor de gradul 1 sau 2. De asemenea, unele obiceiuri precum fumatul, consumul de alcool sau de cafea sunt factori care ar trebui luați în considerare. Iată ce analize medicale trebuie să faci în funcție de vârstă.

Între 20 și 30 de ani. Este bine să faci analize de sânge și de urină. Astfel afli daca nivelul colesterolului este în limite normale, dacă ai probleme cu tiroida, dacă ai probleme localizate la nivelul ficatului sau dacă îți lipsesc anumite vitamine.

Urocultura este importantă deoarece ajută la depistarea unor boli intestinale și chiar a cancerului. Aceste analize se fac o dată pe an. Și, în cazul în care apar valori care nu sunt normale, atunci analizele se vor repeta la 3 luni sau la 6 luni.

Examenul ginecoloigic este, de asemenea, important. Femeile, chiar dacă au sau nu au activitate sexuală, trebuie să meargă la giecolog pentru a face testul Babes-Papanicolau si pentru un test de secreție vaginală. Femeile care sunt active sexual trebuie să meargă la ginecolog, pentru a afla dacă suferă de boli cu transmitere sexuală.

Vizita la stomatolog trebuie să se afle pe lista priorităților. Este bine să se curețe tartrul, să fie verificat smalțul dinților, astfel încât să se evite problemele.

Între 30 și 40 de ani se fac analizele de sânge și de urină. De asemenea, femeile trebuie să meargă la ginecolog. Și, pe lângă analizele care se fac între 20 și 30 de ani, și care se vor repeta la 30-40 de ani, se va face și testul HIV.

Ecografia tiroidiană este, de asemenea, importantă. Asta pentru că șansele să apară problemele hormonale sunt mai mari după vârsta de 30 de ani, mai ales după o sarcină. Examenul stomatologic este indicat. La fel si ecografia abdominală, în timpul căreia se vor observa eventuale tumori. Și, nu în ultimul rând, trebuie făcut și un examen oftalmologic. De asemenea, trebuie ținută sub observație tensiunea arterială.

Între 40 și 50 de ani se fac testele de sânge și urocultura, dar și electrocardiograma, astfel încât să se observe apariția unor probleme cardiace. Testul HIV trebuie făcut, la fel și examenul oftalmologic, cel ginecologic, cel stomatologic, mamografia, ecografia abdominală.

Persoanele care au peste 50 de ani trebuie să facă teste de sânge, urocultura, examenul ginecologic, cel stomatologic, colonoscopie (se repetă la 3-5 ani). De asemenea, se vor face teste precum: ecografie abdominală, ecografie tiroidiană, teste de memorie, conform andreilaslau.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top