Connect with us

Revistateo.ro

SOCANT. Boala pe care poti sa o iei de pe capacul vasului de toaleta

Sanatate

SOCANT. Boala pe care poti sa o iei de pe capacul vasului de toaleta

Atentie mare la capacul vasului de toaleta pe care te asezi! Daca nu este curat, acesta este lacasul pentru o serie de bacterii si ciuperci care iti pot provoca probleme serioase la nivelul pielii.

Molluscum contagiosum este o infectie virala care poate afecta intreaga piele, prezentandu-se la inceput sub forma unor mici excrescente pe anumite parti ale corpului. Daca scarpini tare zona cu aceste mici bubite, acestea se pot raspandi pe tot corpul. In ultima vreme, medicii discuta ca aceasta boala ar putea fi contactata doar prin simpla asezare pe capacul toaletei si nu prin contact direct cu pielea celui infectat, asa cum se credea pana acum.

CITESTE SIMETODE DE PREVENIRE A HEPATITEI
Excrescentele despre care vorbesc specialistii au intre 3 si 5 mm si pot aparea in zone precum zona ochilor, pe pleoape, zona genitala sau pe gat ori pe piept. In cazul adultilor care prezinta aceste bubite in zonele genitale, se considera a fi boala cu transmitere sexuala, din punct de vedere medical.

Aceste excrescente pot fi indepartate chirurgical sau pot fi tratate cu avizul si atenta supraveghere a unui specialist in dermatologie. Daca va confruntati cu o astfel de problema, contactati de urgenta un medic dermatolog pentru consultari si analize amanuntite.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top