Connect with us

Revistateo.ro

Staruri

Sofia Vicoveanca a avut o copilărie dificilă: „Am plecat cu mama în coloana de refugiați…”

Sofia Vicoveanca a mărturisit că a avut parte de o copilărie plină de încercări. Până acum, aceasta a încercat să țină ascunsă povestea sa de viață impresionantă, deoarece unele lucruri au marcat-o pentru totdeauna.

Îndrăgita interpretă de muzică populară are o viață care ar putea deveni un film de succes. Iată ce i s-a întâmplat la vârsta de doi ani.

„Când m-am născut, tata era concentrat în armata română, iar mama, Veronica, se ocupa singură de gospodărie. Pe atunci, aveam o situaţie relativ bună, părinţii mei dispunând, pe lângă pământ, de vaci şi cai, de un magazin de mărunţişuri, în care se vindeau diverse produse, cum ar fi sarea sau chibriturile.

Dar această situaţie n-a durat prea mult. O dată cu înaintarea frontului spre Bucovina, am plecat cu mama în coloana de refugiaţi. Nu împlinisem doi ani”, a povestit pentru Libertatea Sofia Vicoveanca.

Cântăreaţa de muzică populară a mai povestit că a trăit la o rudă într-o cămăruţă improvizată, din lipsă de spaţiu

„Mama a îngropat bunurile cele mai de preţ, m-a luat în braţe şi a plecat pentru totdeauna de acasă! Am ajuns la o rudă din partea mamei, în balta de la Bivolărie din Vicovu de Sus (n.r. – judeţul Suceava). Aceasta ne-a primit cu braţele deschise. În lipsă de spaţiu, am încropit în cămara casei o cămăruţă, cu un pat şi o sobă.

Avea un gemuleţ mic, prin care intra lumina soarelui. Acesta a fost «orizontul» în care am crescut. Eram atât de săraci, încât n-am nici măcar o fotografie cu mine şi cu mama din acea perioadă.

Nu ştiu cum arătam când eram mică! În plus, tata a căzut prizonier la ruşi şi n-am mai aflat nici o veste despre el mulţi ani. Prin sat, oamenii îi spuneau mamei ”refugiata” sau ”văduva”. Toată lumea credea că tatăl meu murise în Rusia!”, a mai povestit artista.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Staruri

To Top