Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Sorin Grindeanu, premierul Romaniei: „Maine abrogam legea”

Sorin Grindeanu, prim-ministrul Romaniei, a declarat in aceasta seara ce va face cu ordonanta de urgenta care a scos sute de mii de oameni in tara.

~”Am scultat si am vazut si am auzit in aceste zile foarte multe opinii. Opinii venind din partea multor colegi, de partid. Am auzit multe opinii de la vocea strazii. Vin astazi sa va spun decizia mea ca prim-ministru in ceea ce inseamna decizia publica in aceste zile. Nu vreau si nu doresc sa dezbinam Romania, Romania nu poate fi rupta in doua. Argumentele celor care ne-au sustinut si ne-au votat. Este ultima mea dorinta de a se ajunge la asa ceva.

Vreau sa va spun ca tot ce inseamna deciziile pe care Curtea Constitutionala le-a luat si le-a pus in practica este normal sa isi gaseasca transpunerea. Este o decizie obligatorie. Toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru toti cetatenii Romaniei. Pe de alta parte, am urmarit tot ce se intampla in toata, argumentele care nu reflectau realitatea. Membrii si sustinatprii ne indeamna sa continuam acest demers. Am luat cateva decizii:

Prima, maine vom face in regim de urgenta o sedinta de guvern pentru abrogarea acestei ordonante. E termenul folosit de Administratia Prezidentiala. Vom gasi calea legala ca sa nu intre in vigoare aceasta ordonanta.

De asemenea, vreau sa va spun ca e nevoie de a avea totusi o concordanta intre ce inseamna deciziile Curtii Constitutionale si cadrul legal.

Calin Popescu Tariceanu a dezvaluit ca legea va fi abrogata

Dupa un dialog pe care sper sa il am cu partidele, in cel mai scurt timp, sa trimitem proiect de lege pentru punerea in concordanta a deciziei cu cadrul legal. Din acest motiv, s-a creat multa confuzie si s-au creat multe distorsiuni. Ministerul Justitiei si Ministrul Justitiei isi vor asuma deciziile. Doresc sa pun in practica programul de guvernare. Mai ave 12 puncte. Ce au votat romanii sa se regaseasca in programul lor de zi cu zi”.

Cu doar cateva minute inainte, Calin Popescu Tariceau, presedintele Senatului, a anuntat ca s-a discutat abrogarea ordonantei de urgenta.

Articole pe aceeasi tema:

Calin Popescu Tariceanu: „Am decis sa retragem ordonanta”

 

1 Comment

1 Comment

  1. iancu

    2017-02-05T12:55:45+02:00 at 2017-02-05T12:55:45+02:00

    cei care au votat sa iasa in strada sa si protejeze votul .Votul este un drept al omului si nu trebuie furat de pnl usr Iohanis vor incerca lovitura de stat .guvernul ar trebui sa nu cedeze cei care au votat nu le vor da votu celor care au mincat bani nostri dormind in parlament si facind scandal .Romanii ar trbui sa fie uniti nu invrajbiti de presedinte care minte ca a fost invitat la sedinta de guvern dar a dat buzna vrea puterea absoluta ,a vazut ca au pierdut alegerile si el si pnl si usr si vor sa fure votul romanilor pentru as face guvernul sau prin minciuna si birfe la adresa psd rusine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top