Stiri
SPĂLATUL PE FAȚĂ. De ce NU este necesar să te speli de mai multe ori pe zi
Spălatul pe față a ajuns un subiect controversat din clipa în care am aflat ce conțin cu adevărat produsele de îngrijire pentru față. Peste 1.300 de astfel de produse, majoritatea săpunuri lichide sau solide, au fost interzise în Europa deoarece conțin chimicale care în loc să ne curețe pielea și să ne-o hidrateze, ne fac mai mult rău.
Există trei componente periculoase care se regăsesc în toate produsele de îngrijire a feței, de la demachiantul cu arome până la gelurile de curățare a feței sau banalul săpun lichid: parabeni (care se găsesc și în deodorante și sunt corelați cu declanșarea cancerului la sân), parfumuri și lauril sulfat de sodiu. Acesta din urmă produce spumă și exfoliează pielea, dar aduce cu sine și un risc cancerigen ridicat.
CITEȘTE ȘI: CE SUNE FAȚA DESPRE TINE
Este adevărat că spălarea pe față fără anumite produse cu care ne-am obișnuit, nu ne-o mai imaginăm posibilă. Însă trebuie știut că un control real al numărului de spălări pe față poate fi suficient pentru ca parabenii și alți aromatizori să nu ne afectezi pielea. Produsele de îngrijire deshidratează pielea dar în același timp o uscă, o descuamează și chiar o pot arde.
În cazul în care te-ai murdărit foarte tare pe față și ești obligată să te speli, poți apela cu încredere la uleiul de jojoba, la cel din nucă de cocos sau uleiul de măsline. Aceste tipuri de uleiuri îți vor curăța eficient pielea și nu reprezintă nici risc cancerigen și nici nu îți uscă pielea cum o fac majoritatea produselor de îngrijire corporală. De asemenea, pentru a elimina sulfații periculoși, ar fi bine să alegi produse de curățare care au aspect cremos-lăpticios.