Stil de viata
Cum poţi să deosebeşti un parfum original de unul fake
SPECIAL! Cum poţi să deosebeşti un parfum original de unul fake
Parfumurile contrafacute sunt numeroase pe piata si este greu sa le distingi de cele originale. Ambalajul si etichetele arata aproape identic cu cele ale parfumurilor originale, ceea ce inseamna ca ai putea fi cu usurinta pacalita daca nu esti experta in asa ceva. Exista cateva metode prin care poti diferentia un parfum contrafacut de unul autentic.
Parfumurile originale, de firmă, sunt obţinute printr-un număr foarte mare de procese ce combină sute şi chiar mii de esenţe. De aceea, preţurile parfumurilor sunt destul de ridicate, iar femeile nu îşi permit să le cumpere atât de des pe cât şi-ar dori. Pentru a veni oarecum în întâmpinarea acestei nevoi, industria parfumurilor contrafăcute şi-a luat un mare avânt, iar acum aproape că găseşti la orice pas parfumuri „de firmă”, la preţuri foarte bune. Ai mare grijă, fiindcă s-ar putea să plăteşti pentru o sticlă cu apă colorată şi cam atât.
Noi am adunat unele dintre cele mai bune sfaturi care va ajuta sa alegeti aromele 100% autentice.
1.Verificati ambalajul
Parfumurile de firmă sunt ambalate cu grijă, celofanul este foarte bine întins, nu are cute şi nici urme de lipici în exces. Cutia este elegantă, scrisul este uşor în relief, imprimeul şi cartonul de bună calitate. Impachetat in mod necorespunzator,celofanul are aspect de mototolit,iar acesta este un semn ca este contrafacut.
2.Lipirea ireprosabila
In cazul in care ambalajul din plastic al cutiei de parfum este sigilat intr-un mod neatractiv(lipirea are o latime mai mare de 5 cm sau are exces de lipici pe ea)atunci parfumul nu este authentic. Ambalajul de parfum autentic are intotdeauna cusaturi fara cusur.
3. Ambalajul şi cutia.
Ambalajul real este fabricat din carton de inalta calitate si este proiectat pentru a proteja sticla de daune. Acesta este motivul pentru care exista in interiorul cutiei o constructie speciala care protejeaza si sustine perfect sticla de parfum.
4.Etichetele si inscriptiile
Uita-te la cercul auriu de pa fundul cutiei. Sageata indreptata spre dreapta trebuie sa fie intotdeauna mai inchisa la culoare decat sageata indreptata spre stanga. Atunci cand cumparati un parfum,nu ezitati sa verificati site-ul producatorului pentru a verifica daca informatiile publicate se potrivesc cu cele de pe ambalaj. Chiar si cea mai mica nepotrivire este un semn ca este contrafacut.
5.Proiectarea parfumului
Privind pe rafturile magazinelor,putem vedea parfumuri care sunt similare la aspect si miros cu cele facute designeri. Acest truc simplu permite producatorilor mascati sa se protejeze de litigii. Deci,nu uitati sa inspectati cu atentie sticla de parfum inainte de a o achizitiona.
Citeste si: Cum faci ca mirosul de parfum să reziste mai mult timp pe piele: trucuri dezvăluite de parfumieri
După ce găsești parfumul care te reprezintă și care îți place atât de mult, ai vrea ca mirosul acestuia să reziste cât mai mult timp. Din fericire, poti încerca anumite trucuri dezvăluite de parfumieri. Iata ce trebuie să faci pentru ca mirosul de parfum să reziste mai mult timp pe piele.
Trucuri dezvăluite de parfumieri pentru ca mirosul de parfum să reziste mai mult timp pe piele
Parfumierul Christine Luby, care se numără printre experții care s-au aflat în spatele aromelor Tom Ford, a dezvăluit câteva trucuri care vor face mirosul parfumului să dureze mai mult timp. „În primul rând, parfumul nu rezistă prea mult timp pe pielea uscată, nehidratată. Tocmai de aceea, persoanele cu ten mai gras nu au nevoie să aplice parfum la fel de frecvent ca cele cu piele uscată. De aceea, aplicaţi o cremă de corp neparfumată înainte de a pulveriza parfumul. Puteţi să folosiţi chair puţină vaselină la încheietura mâinii, înainte să aplicaţi parfumul, pentru ca mirosul să reziste mai mult“, a spus Christine Luby.
Este indicat ca parfumul să se aplice după duș. Asta pentru că porii sunt deschiși, pielea este hidratată. Astfel, parfumul se va fixa mai bine pe piele și poate persista toată ziua.
Mirosul de parfum este păstrat mai mult timp pe păr decât pe piele. Dacă vei aplica parfum pe piele, acesta nu îl va distruge, deoarece conține puțin alcool. Tot ce trebuie sa faceți este să puverizați puțin parfum în aer. Apoi lăsați-l să intre în păr.
Parfumierii spun că parfumurile cu esențe lemnoase sunt cele care rezistă mai mult timp. Parfumurile pe bază de citrice sunt cele care rezistă cel mai puțin.
Este bine ca parfumurile să nu fie ținute în locuri în care există umiditate, prea multă lumină și căldură. Acestea duc la dispariția calităților produsului.
Parfumierul Christine Luby susține că este indicat ca aceste produse să fie ținute sub pat, în cutie (poate fi cea in care era ambalat în momentul în care a fost cumpărat) sau în dulap.
Parfumurile care rezistă mai mult timp pe piele sunt cele care conțin cantități mai mari de uleiuri esențiale. Acestea au prețuri mai ridicate, totuși. Apa de parfum are până la 15% uleiuri esențiale, apa de toaletă are 8%, iar apa de colonie 5%, conform andreilaslau.ro.