Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Specialiștii CONFIRMĂ: Uite cât de frecvent trebuie să îți speli părul!

Descoperă ce spun specialiștii despre frecvența cu care trebuie să îți speli părul. Află dacă este bine să te speli zilnic pe cap!

Încă de pe vremea bunicii circulă o serie de ipoteze despre cât de des e bine să te speli pe cap. Unii spun că a-ți spăla părul zilnic poate duce la deteriorarea acestuia, fapt pentru care e bine să faci o pauză din când în când. Potrivit specialiștilor, nu se întâmplă nimic grav dacă îți speli părul zilnic, dacă folosești un șampon normal, notează site-ul spaniol que.es.

CITEȘTE ȘI: GREȘELI FRECVENTE PE CARE LE FAC FEMEILE CU PĂRUL BLOND

În realitate, frecvența cu care ne spălăm pe cap depinde de genetica și obiceiurile fiecărei persoane în parte. O medie acceptabilă pentru toată lumea ar fi spălarea părului cel puțin o dată la trei zile. Persoanele care au părul gras și îl expun multor factori ce îl pot deteriora (praf, aburi, căldură etc) trebuie să își spele părul la fiecare două zile, sub media calculată de specialiștii pentru toată lumea.

De asemenea, persoanele sportive trebuie să își spele părul zilnic. În funcție de activitatea fiecăruia dintre noi, atunci când expunem părul unui risc uriaș de infectare cu diverse particule din mediul înconjurător, nu trebuie să ne fie frică să îl băgăm sub jetul de apă pentru că îl vom deteriora.

Spălatul foarte rar al părului deteriorează mai tare podoaba capilară, mai ales la femei, avertizează cercetătorii spanioli. De asemenea, șamponul nu trebuie să acționeze prea mult asupra scalpului: 2 minute sunt suficiente, timp în care este recomandat să masezi bine de tot întreaga zonă.

Specialiștii mai recomandă, pe lângă frecvența cu care să ne spălăm pe cap, să nu folosim mască de păr mai mult de o singură dată pe săptămână întrucât anumite componente chimice pot distruge firul de păr de la rădăcină.

Sursa foto: tescoliving.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top