Stiri
SPECIFIC SPANIOL. Umplutura pentru placinte cu ton
Pentru ca este sambata, ne-am obisnuit ca mamele sau bunicile noastre sa ne gateasca ceva sarat sau dulce, o gustare numai buna de weekend. Va prezentam ceva specific Peninsulei Iberice: placintele cu ton.
Ingrediente
1 pachet de coca pentru placintele(16)
2 conserve mici de ton in ulei
5 linguri de sos de rosii sau bulion
1 ou
Mod de preparare
Prepararea retetei dureaza cateva minute, asa ca mai intai aprindem cuptorul. Tonul se scurge bine de ulei, se adauga sosul de rosii (bulionul),si se amesteca bine.
Din acest amestec se adauga cate putin pe fiecare cerculet de coca. E important sa fie cat mai in mijloc pentru ca atunci cand se vor indoi sa nu iasa pe langa.
Se preseaza bine marginile cu varful unei furculite,s e pun in tava de cuptor, se ung cu ou batut si se coc la 180C timp de 15 minute.