Connect with us

Revistateo.ro

I-a spus bunicii ca a fost inselata, iar bunica i-a spus sa faca asta

Inedit

I-a spus bunicii ca a fost inselata, iar bunica i-a spus sa faca asta

Cine nu are bunici, sa isi cumpere. Batranii nostri stiu intotdeauna ce avem de facut, care este calea corecta pe care trebuie sa o urmam in viata. O tanara s-a dus la bunica ei si s-a plans ca este inselata. Nu stia cum sa treaca peste si avea nevoie de un sfat. Era atat de devastata incat nu mai vedea nimic bun in viata ei.

Bunica a luat-o deoparte, in bucatarie, si a luat trei oale cu apa. Le-a pus pe foc pe toate trei. In prima oala a pus morcovi, in a doua si in a treia a pus cafea macinata. A lasat oalele pe foc fara sa ii spuna ceva nepoatei.

Dupa 20 de minute, a oprit focul. A pus morcovii intr-un castron, a scos niste oua si le-a pus in castron, dupa care a turnat cafeaua. Bunica a intrebat-o pe nepoata: „Spune-mi ce vezi!”. Nepoata i-a spus exact ce vede: „Morcovi, oua si cafea”.

Un morcov, un bob de cafea sau un ou?

Bunica a rugat-o pe nepoata sa puna mana pe morcovi. A simti ca morcovii sunt moi, iar apoi batrana a rugat-o sa sparga un ou. Dupa ce l-a decojit, a observat ca oul era fiert. Apoi i-a spus sa guste din cafea. Surprinzator, cafeaua avea o aroma buna. Nepoata nu s-a putut stapani si a intrebat: „Bunico, ce inseamna toate astea?”.

Bunica i-a spus ca fiecare din obiectele din oala au fost supuse aceluiasi tratament: apa fiarta. Batrana i-a explicat ca fiecare aliment a reactionat diferit. Morcovul era toate, dar dupa fierbere a devenit moale. Oul era fragil, dar s-a intarit. Boabele de cafea macinata, in schimb, sunt unice.

„Tu care din acestea esti?”, a intrebat bunica. „Cand calamitatea iti bate la usa, tu cum raspunzi? Esti un morcov, un ou sau o boaba de cafea?”.

„Daca esti o boaba de cafea, totul pare sa fie pierdut. Devii mai buni si schimbi situatia din jurul tau. Cand e ora cea mai neagra, te ridici la un alt nivel?”, a mai intrebat bunica.

CITESTE SI: O batrana a murit in azil. In camera ei, ingrijitoarele au descoperit ceva tulburator

Nepoata a stat pe ganduri si a realizat ca este un bob de cafea. A realizat ca fericirea vine din interior si ca are suficiente calitati incat sa nu o schimbe orice calamitate. Morcovul tare, care a devenit moale, a fost schimbat. Oul care era fragil, a devenit dur. Doar cafeaua si-a mentinut aroma si a putut schimba culoarea apei in care a fiert.

Este o adevarata lectie de viata!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top