Connect with us

Revistateo.ro

Foarte multe persoane stau picior peste picior, insa putina lume stie ca acest lucru poate avea consecinte negative asupra sanatatii

Stiri

Stai picior peste picior? Iata de ce nu ar mai trebui sa faci asta!

Statul picior peste picior este adoptat de multe persoane atunci cand stau jos. Putina lume stie ca aceasta postura poate avea consecinte serioase asupra sanatatii si corpului.

Printre motivele pentru care statul picior peste picior dauneaza sanatatii este faptul ca o anumita postura, mentinuta pentru mai multe ore, duce la o boala denumita paralizia nervului peronier.Persoanele afectate observa ca se impiedica frecvent sau ca nu pot ridica laba piciorului de pe sol, trebuind sa ridice mai mult genunchiul pentru a putea pasi. De asemenea, pot fi resimtite amorteli (parestezii) sau scaderea sensibilitatii la nivelul gambei si al piciorului.

Totodata, mai multe studii au aratat ca, daca stai o perioada indelungata picior peste picior, presiunea sangelui creste, lucru care, in timp, poate aduce la probleme cu circulatia sangvina.

Statul picior peste picior are un efect negativ asupra vaselor de sange si duce la formarea varicelor, mai ales in zona din spatele genunchiului si in partea superioara a gambei. Acesta afectiune se poate produce avand in vedere ca zona de contact a picioarelor este presata, iar intoarcerea venoasa este ingreunata.

CITESTE SI: Ce spune forma picioarelor despre tine

CITESTE SI: Picioare si maini amortite? Vezi ce poate cauza aceasta senzatie si ce ai de facut!

Mai multe cercetari efectuate de oamenii de stiinta au evidentiat faptul ca statul picior peste picior poate duce si la afectarea genunchilor, articulatia fiind pusa in pericol din cauza incrucisarii picioarelor.

Nu in ultimul rand, daca stai cu picioarele incrucisate mai mult de trei de ore pe zi, exista riscul sa suferi de dureri de spate si de gat si disconfort in zona soldurilor.

Acestea fiind spuse, te poti gandi de doua ori inainte sa mai stai picior peste picior ca sa nu iti pui sanatatea in pericol.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top