Connect with us

Revistateo.ro

Stangaci sau dreptaci? Ce spune despre tine mana cu care scrii

Life

Stangaci sau dreptaci? Ce spune despre tine mana cu care scrii

Cu care mana scrii? Dreapta sau stanga? Stiai ca emisfera creierului care predomina iti defineste personalitatea?

Care parte a creierului tau predomina? Emisfera stanga sau emisfera dreapta? Conform cercetarilor neurologice, fiecare parte a creierului este responsabila de anumite calitati si aptitudini pe care le avem. Astfel ca, daca folosesti mai mult mana stanga pentru anumite activitati, ai caracteristici predominante diferite fata de un dreptaci.

Ce spune despre tine mana cu care scrii: stanga

Daca scrii cu stanga, esti o persoana capabila sa memoreze pana si cele mai complexe calcule sau ecuatii matematice. Esti o persoana care retine tot: de la nume de persoane, strazi, adrese complete pana la figuri geometrice sau umane pe care le-ai vazut o singura data. Esti un bun strateg. Lumea te recunoaste drept un lider de temut deoarece controlezi situatiile folosind cuvinte putine, insa pe cele mai

La tine predomina partea rationala. Esti o persoana suficient de pragmatica incat sa reusesti absolut tot ce iti propui. Te poti concentra asupra lucrurilor si ai o atentie distributiva de invidiat. Cu alte cuvinte, poti face mai multe lucruri in acelasi timp fara sa o dai in bara.

Ce spune despre tine mana cu care scrii: dreapta

Daca scrii cu dreapta, lucrurile stau altfel. Esti un spirit liber si nu iti place sa te subordonezi regulilor. Esti empatic si subiectiv si ai o capacitate de improvizare in situatii-limita care te surprinde pana si pe tine. Ai memorie vizuala foarte buna si te defineste creativitatea, chiar si in privinta treburilor mecanice de care te apuci.

Partile negative: esti mai predispus la depresie si poti deveni mult prea metaforic si sensibil pentru cei din jur. Emotivitatea poate fi extrem de crescuta, chiar daca ai simtul umorului. Sunt momente in care te deranjeaza absolut orice remarca, oricat de nevinovata ar fi.

Citeste si: Ce spune despre tine rosul unghiilor

Ce spune despre tine rosul unghiilor

Rosul unghiilor poate provoca serioase probleme de sanatate expunand degetele la contactul cu microbii. Pe de alta parte, din punct de vedere psihologic, persoanele care fac asta des au o serie de caracteristici nebanuite.

Cercetatorii americani au realizat un studiu pe 48 de pacienti care isi musca unghiile cu regularitate. Au fost intrebati daca se simt plictisiti, anxiosi sau pur si simplu fac asta din nerabdare de a duce un lucru la bun sfarsit sau din nemultumire pentru ca nu le ies treburile asa cum isi planificasera. Apoi, pacientii au fost expusi unor situatii care provoaca starile enumerate mai sus.

Concluzia cercetarilor americani, potrivit actitudfem.com, este urmatoarea: persoanele care isi musca des unghiile o fac pentru a-si canaliza energia in intampinarea unor sarcini dificile viitoare. Asadar, rosul unghiilor este direct proportional cu perfectionismul.

Persoanele care isi rod unghiile sunt perfectioniste

„Efectul pozitiv din punct de vedere psihologic al acestui obicei este stimularea activitatii si controlarea emotiilor”, sustine dr. O’Connor, profesor de psihiatrie, pentru Huffington Post. Problema este cand acest obicei interfereaza cu viata de zi cu zi a persoanelor si produce dezordine sau chiar daune fizice (unele persoane isi rod unghiile pana la sangerare si sunt expuse la infectii).

Daca esti una dintre acele persoane care isi musca unghiile ocazional, inseamna ca esti un perfectionist. Iti place sa te eliberezi de frustrari pentru a-ti canaliza energia asupra lucrurilor pe care vrei sa le faci bine. Nu suporti criticile si, sub nicio forma, nu vrei ca cineva sa te judece dupa munca prost facuta. Preferi sa petreci ore in sir cu tine pana sa faci primul pas decat sa calci stramb de la bun inceput.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top