Connect with us

Revistateo.ro

Ștevia - îndulcitorul minune

Naturiste

Ștevia – îndulcitorul minune

Ștevia și-a câștigat rapid popularitatea printre cei care au grijă de sănătatea lor. Toată lumea o apreciază și o utilizează sub formă de îndulcitor natural, în locul zahărului. Ștevia este o plantă medicinală puternică, cunoscută sub diverse denumiri cum ar fi frunza de zahăr sau frunza dulce. Ea este disponibilă sub formă de pudră, lichid, ceai sau chiar pastile. Această plantă minune este extrem de benefică pentru persoanele care vor să piardă în greutate, fiind foarte eficientă și sigură pentru consum. Pe lângă faptul că înlocuiește cu succes zahărul datorită gustului dulce, ștevia vă poate ajuta în multe alte moduri.

1. Frunzele de ștevie pot fi utilizate pentru a trata rănile și tăieturile și pentru a atenua durerea. Ajută în procesul de vindecare și lasă pielea fină și catifelată. Aceste frunze sunt deseori utilizate pentru tratamentul eczemelor și a dermatitei.

CITEȘTE ȘI: CAJU – AUR PENTRU SĂNĂTATE 

2. Este un îndulcitor natural. Consumul de ștevie nu are efecte secundare majore și este sigur pentru consum, așa că îl puteți utiliza cu succes pentru a îndulci diverse preparate, ceaiuri sau cafea. Poate fi consumat și de către copii.

3. Luptă cu diabetul. Ștevia secretă insulină, așadar este potrivită pentru persoanele care suferă de diabet, deși este de 40 de ori mai dulce decât zahărul.

5. Ștevia este binecunoscută în întreaga lume ca fiind un supliment alimentar care ajută la pierderea în greutate. Reduce pofta de alimentele dulci și este un ingredient foarte versatil. Poate fi gătită ca o mâncare sau ca un desert, sau poate îndulci produsele de patiserie și ceaiurile.

6. Ajută la metabolizarea glucozei. Ștevia reduce rata de absorbție a glucozei în tractul digestiv și controlează nivelul de zahăr din sânge. Conține acid clorogenic, care reduce rata de conversie a glicogenului în glucoză.

7. Are proprietăți antibacteriene. Din moment ce ștevia nu conține carbohidrați, dar totuși este dulce, inhibă creșterea bacteriilor. De aceea, este folosită cu regularitate pentru prevenirea cariilor și a gingivitei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top