Connect with us

Revistateo.ro

Diverse

Ştiai că există 12 tipuri de păr? Acest test arată ce tip de păr ai și cum trebuie să-l îngrijești

Cel mai probabil cunoașteți tipul de piele, indiferent dacă este uleios, uscat sau sensibil – și știți că trebuie să vă adaptați regimul de îngrijire a pielii. Dar v-ați întrebat vreodata despre tipul de păr?

Experții spun că ar trebui să avem o rutină care să fie adaptată grosimii, curburii și texturii părului, pentru a păstra cele mai bune rezultate. Nu este vorba doar de produse, ci de felul în care vă spălați, uscați părul.

David Felstead, director al unei clinici de dermatologie spune: „Sunt patru clasificări de bază ale părului: Tipul 1 este drept, Tipul 2 este ondulat, Tipul 3 este creț și Tipul 4 spiralat”.

PĂR DREPT

Forma foliculilor guvernează forma părului. Părul drept înseamnă foliculi circulari perfecți. Cu cât foliculul este mai oval, cu atât mai ondulat este și părul.

Parul drept este, în general, gros, rezistent la deteriorare și strălucitor. Subgrupurile sunt:
R: Foarte drept.
B: Grosime medie
C: Gros

CITEȘTE ȘI: Scapa de parul carunt cu un ingredient din bucataria ta. Nu mai ai nevoie de vopsea

Tăiați un fir de păr după ce a fost lăsat să se usuce natural. Apoi, așezați firul pe o bucată de hârtie albă – sau o suprafață întunecată dacă aveți păr foarte deschis – astfel încât acesta să apară clar.

Comparați forma și grosimea cu desenele noastre pentru fiecare tip de păr pentru a vedea locul în care vă potriviți, apoi citiți sfaturi despre modul de tăiere, spălare și stil.

CUM SĂ ÎL TUNDEȚI: Tipul de păr A poate părea plat, așa că este nevoie de tuns în straturi. Prea multe, și ar putea părea uluitoare. Dacă este purtat scurt, tăiați la fiecare cinci săptămâni.

Tipurile B și C pot aștepta șase până la opt săptămâni.

PĂR ONDULAT

Este predispus la uscăciune, deoarece uleiurile scalpului natural nu pot ajunge până la capătul părului la fel de ușor ca părul drept. De asemenea, este mai susceptibil la căldură, umiditate. Cele trei subgrupuri sunt:

R: Bucle mari
B: Bucle naturale
C: bucle de „tirbușon”

CUM SĂ ÎL TUNZI:

Cu cât părul este mai scurt, cu atât mai mult buclele vor fi mai evidențiate, pentru că nu mai are greutate.

Cu un stil mai lung, asigurați-vă că are o mulțime de straturi, creând un efect cascadă pentru a menține volumul sub control.

PĂR CREȚ

Acest tip de păr are volum, textură și bucle, dar și susceptibilitatea la deteriorare, mai ales când este lung. Subgrupurile sunt:

R: Firul este în formă de S când este întins.
B: Firul este în formă de Z.
C: Nedefinit.

CUM SĂ ÎL TUNZI: Expertul de păr de la Paris, Randolph Gray, spune: „Dacă părul a fost îndreptat chimic, atunci poate fi tăiat în același mod ca și părul european.

Atenție la modul în care îl uscați!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Diverse

To Top