Connect with us

Revistateo.ro

A primit sentința: închisoare pe viață.

Net

Studentul care şi-a înjunghiat doi colegi şi a dat foc camerei de cămin, condamnat pe viaţă

A primit condamnare la închisoare pe viață. Aurelian Giosan, studentul de la Iaşi care şi-a înjunghiat doi colegi de cămin, unul dintre ei decedând din cauza loviturilor, şi-a aflat sentinţa.

Tânărul a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru fapta sa, deşi nu a recunoscut nicio secundă faptele.

Giosan va trebui să achite şi daune de sute de mii de euro rudelor tânărului care a murit, dar şi studentului care a supravieţuit masacrului. Sentinţa nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit autorităţilor, cele două victime, studenţi în anul I la Facultatea de Economie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, au fost descoperite în dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2015, atunci când dintr-o cameră a căminului ieşea fum.

După ce au spart uşa camerei, reprezentanţi ai căminului i-au descoperit pe Victor Nour şi Casian Harpă pe jos. Cel de-al doilea a reuşit să spună unui alt student că a fost înjunghiat de Aurelian Giosan, după care şi-a pierdut cunoştinţa.

După ce şi-a revenit, la spital, la câteva zile, Harpă a confirmat că atât el, cât şi colegul său care nu a rezistat loviturilor ar fi fost înjunghiaţi de Giosan, care apoi a incendiat camera şi a fugit. Studentul criminal a fost găsit în apropiere de domiciliul părinţilor din judeţul Neamţ, fiind ridicat de Poliţie.

Tatăl tânărului a declarat în urmă cu ceva timp că fiul său nu a recunoscut nicio clipă că este vinovat.

„Am discutat de multe ori cu Aurelian. I-am spus să spună adevărul, indiferent care ar fi el. Mi-a spus că în cameră a fost un priten de-al lui Viktor. Au jucat poker, iar acel prieten, pe nume Vladimir, a trișat.

Când Aurelian a observat i-a atras atenția, iar el a sărit cu un cuțit. Aurelian a barat lovitura și a plecat din cameră. Asta este tot ce mi-a spus. Nimeni nu l-a crezut că în cameră a mai fost cineva. M-a rugat de multe ori să mă interesez de camerele de supraveghere din cămin. Pe imagini trebuie să apară și criminalul”, a declarat Aurel Giosan, tatăl tânărului condamnat la închisoare pe viață.

Vă reamintim că pe 9 noiembrie 2015, Aurelian Giosan, pe atunci student în primul an la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii ″Alexandru Ioan Cuza″⁣ din Iaşi şi-a înjunghiat doi colegi de cameră, în căminul C4 din Complexul Târguşor Copou.

După aceea, Giosan a dat foc la cameră, a închis uşa şi a fugit. Victimele au fost găsite de pompierii care au fost chemaţi să stingă incendiul din cameră. Una dintre victime, Victor Nour, un tânăr din Republica Moldova, a fost găsit cu 20 de plăgi înjunghiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. A doua victimă, Casian Harpă, a fost înjunghiat de 18 ori şi a fost transportat la spital, supravieţuind.

Deși nu și-a recunoscut vina, Aurelian Giosan a fost condamnat la închisoare pe viață. El nu a recunoscut nici în fața anchetatorilor și nici a familiei că ar fi vinovat.

Știri pe același subiect:

Criminala de la metrou a fost transferată la Jilava
Ce a făcut criminala de la metrou între cele două atacuri. Imagini surprinse de camere
Femeia suspectată de crima de la metrou avea scris în palmă un mesaj teribil

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Net

To Top