Connect with us

Revistateo.ro

STUDIU. Ce pățim fără telefonul mobil

Inedit

STUDIU. Ce pățim fără telefonul mobil

Un studiu recent al oamenilor de știință arată că fără telefonul mobil ne simțim rău și ne dezechilibrăm din punct de vedere psihologic.

Oamenii nu se pot concentra la fel de bine atunci când nu au un telefon mobil la îndemână, arată un studiu publicat în Journal of Computer-Mediated Communication. Studiul realizat de Russel Clayton, doctorand al Școlii de Jurnalism din cadrul Universității Missouri, arată că persoanele care au fost supuse unor teste care necesitau concentrare serioasă au avut probleme cognitive, în condițiile în care s-au prezentat la testare fără telefonul mobil.

„Rezultatele cercetării noastre au arătat că separarea de iPhone-ul personal poate avea un impact negativ în ce priveşte performanţele înregistrate în timpul unor sarcini ce implică efort mintal”, susține Clyaton pentru dailymail.co.uk, citat de site-ul descopera.ro. Rezultatul acestei cercetări științifice mai arată că gadgeturile noastre de zi cu zi ajung să fie „o extensie a propriei persoane”, de vreme ce despărțirea de acestea ne provoacă sentimente chiar de durere, ca și cum ceva ar fi plecat din noi.

Cercetătorii recomandă că prezența telefoanelor mobile în mod constant în viața noastră nu este de bun augur și că ar trebuie să învățăm să trăim și câteva perioade fără telefon mobil. Cercetătorii recomandă să încercăm să ne concentrăm la lucrurile importante, precum examenele de la școală, fără a folosi telefonul mobil. Pentru a spori performanțele cognitive mai des, este nevoie o obișnuire a creierului uman fără telefonul mobil, care chiar și dacă este prezent, nu înlocuiește materia cenușie.

Un alt rezultat al studiului arată că atunci când persoanele care rezolvă teste lingvistice sunt sunate pe telefonul mobil, tensiunea arterială crește și pulsațiile sunt mai alerte. Tot atunci apar senzația de neplăcere și starea de anxietate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top