Connect with us

Revistateo.ro

Studiul care arată vârsta reală a unei persoane

Stiri

Studiul care arată vârsta reală a unei persoane

Studiul care arată vârsta reală a unei persoane. Oamenii de ştiinţă din cadrul Academiei de Ştiinţe din China au pus la cale dispozitivul inedit de imagistică 3D pentru a strânge cât mai multe date despre vârsta unei persoane şi transformările prin care aceasta trece de-a lungul timpului, precizează slate.fr.

Cercetătorii au analizat o serie de fotografii de la 300 de persoane, cu vârste diverse, de la 17 la 77 de ani, cu scopul de „a construi o hartă care dezvăluie felul în care chipul uman se modifică pe parcursul vieţii”.

CITEŞTE ŞI: Au fost create feţele ideale. Eşti aproape de perfecţiune?

Studiul i-a făcut pe asiatici să înţeleagă mai bine procesul de îmbătrânire a celulelor umane şi să observe modul în care înaintăm în vârstă. Concluzia?

„Gura devine mai mare, iar nasul mai mare. Colţurile ochilor cad. Chipul îşi pierde fineţea, devine mai gras, din cauza grăsimii subcutanate, iar întregul ansamblu se prăbuşeşte, după ce gravitatea începe să se manifeste asupra colagenului şi a elastinei din piele”, spun cercetătorii din China.

Astfel, rezultatele studiului sunt de-a dreptul revoluţionare. „Nu mă aşteptam la schimbări atât de remarcabile odată cu înaintarea în vârstă, nici ca aceste imagini 3D să fie un biomarker atât de precis pentru vârsta biologică. Aceste schimbări s-au dovedit a fi la fel de fiabile precum cei mai fiabili dintre markerii biologici”, a declarat Jing Dong, coordonatorul studiului.

Astfel, în urma cercetărilor, s-a ajuns la conluzia că există trei grupuri de persoane, în funcţie de cât de repede îmbătrânim. Pe lângă cei normali, sunt anumiţi oameni care înaintează în vârstă mai repede şi ajung să pară cu şase ani mai bătrâni decât vârsta reală, iar alţii, mai norocoşi, îmbătrânesc mai lent şi dau impresia că sunt chiar şi cu şase ani mai tineri.

Dispozitivul de imagistică 3D gândit de savanţii chinezi ar putea contribui şi în domeniul sănătăţii, nu doar la detectarea vârstei reale a unei persoane. „Dispozitivul ar putea avea implicaţii importante în evaluarea bolilor asociate cu înaintarea în vârstă şi pentru dezvoltarea unor tratamente personalizate cu scopul de a ameliora vieţile pacienţilor şi sănătatea lor”, spun cei de la The Time.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top