Stiri
Sucul de morcovi, leac pentru celulele canceroase
Copiii il adora, mai ales in combinatie cu fructe delicioase precum zmeura sau marul. Sucul de morcovi intr-adevar este bun si… sanatos!
Cele doua componente esentiale, magice, ale sucului de morcovi sunt vitamina A si betacarotenul.
Vitamina A din suplimente sau ulei de peste poate fi periculoasa pentru organism, deoarece este o vitamina procesata, care a intrat in combinatie cu alte chimicale. Nu asta se intampla in cazul morcovilor: vitamina A din morcovi este cea mai sanatoasa. Vitamina A, impreuna cu betacarotenul, ajuta la vedere, nu de putine ori consumul de morcovi cruzi fiind recomandat de medicii oftalmologi.
CITESTE SI: SLABESTE CU DIETA CU MORCOVI
Betacarotenul sustine tesutul organelor interne si sustine testurile epiteliale, susceptibile la cresteri canceroase. Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Newcastle a demonstrat ca antioxidantul falcarinol din morcovi distruge celulele pre-canceroase in tumori, astfel morcovul ajutand la prevenirea cancerului.
CITESTE SI: SUC DETOXIFIANT PENTRU FICAT
Pentru ca au radacina bine infipta in pamant, morcovii sunt plini de minerale esentiale organismului nostru. De asemenea, sucul de morcovi curata si reface ficatul (organul care are sarcina sa detoxifice corpul nostru).