Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Suisurile si coborasurile lui Ponta

Premierul Victor Ponta a starnit si inca starneste numeroase controverse. Ultima lovitura pe care a primit-o liderul PSD a venit chiar azi din partea DNA: procurorii au decis trimiterea in judecata in dosarul Rovinari-Turceni, ancheta in care figureaza si prietenul si partenerul politic Dan Sova.

De la micul Titulescu la ‘Dottore’, de la procurorul tanar de altadata la omul care se plange de activitatea procurorilor. Fara doar si poate, Victor Ponta este unul dintre personajele cele mai suculente din spatiul public.

Latura sa umana a iesit la iveala de multe ori, starnind o serie de controverse. Unul dintre momentele care au cantarit negativ in ochii publicului a fost celebra adresare „Fa, Doino”, catre ministrul Apelor, Doina Pana.

CELE MAI IMPORTANTE SUISURI SI COBORASURI ALE LUI PONTA:

1. Politicianul cu origini albaneze a activat mult timp ca avocat, dupa care s-a gandit ca cel mai bun mod pentru a-si pune in aplicare planurile ar fi sa intre in politica.

Avocatul de altadata avea sa devina presedintele Tineretului Social Democrat, dupa care a fost votat in anul 2009 presedinte plin al PSD, atunci cand l-a batut pe Mircea Geoana la voturi. Aceasta a fost practic prima victorie importanta a premierului.

2. Un alt moment important in cariera lui Ponta il reprezinta castigarea alegerilor locale si parlamentare din anul 2012, atunci cand a fost copresedintele Uniunii Social Liberale, alaturi de liderul PNL, Crin Antonescu.

CITESTE SI: BREAKING NEWS: Victor Ponta a fost trimis in judecata

CITESTE SI: Cele mai tari bancuri de pe net cu Ponta și Iohannis

3. Cum in viata fiecarui om exista si momente de cotitura, Ponta a devenit cunoscut la nivel international dupa ce revista Nature l-a acuzat de plagiat. Teza lui de doctorat, coordonata de fostul premier Adrian Nastase, avea sa faca inconjurul planetei. Abia in 2015, la 3 ani de la izbucnirea scandalului, acesta a renuntat la titlul de doctor.

4. Pe langa scandalul plagiatului, Ponta a avut si probleme serioase de sanatate. Premierul a fost operat la genunchi in Turcia vara aceasta, in urma unei accidentari la un meci de baschet.

5. Pierderea alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014 ramane marele esec al lui Victor Ponta din toata cariera sa politica. Desi sondajele il aratau favorit, situatia romanilor din Diaspora care nu au putut vota din cauza proastei organizari a scrutinului de vot l-a propulsat pe contracandidatul Iohannis in varf.

Sursa foto: HEPTA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top