Stiri
Supa crema de conopida. Profita de BUNATATILE toamnei!
Profita de bogatia toamnei si de bunatatile pe care le ofera si fa o supa crema de conopida delicioasa!
INGREDIENTE
o conopida medie
2 cartofi
3 catei de usturoi
o ceapa mare
jumatate de telina medie
putin patrunjel
sare si piper
crutoane pentru servit
optional – 200 de grame de carne afumata / carnaciori afumati uscati / bacon
CITESTE SI: Pune dovleac in mamaliga – efectul este SURPRINZATOR!
CITESTE SI: Supă cremă de linte
PREPARARE
Pune la fiert toate legumele, cu supa de legume sau apa calduta pusa in oala cat sa le acopere. Cand sunt suficient de moi cat sa fie pasate, pune-le in blender sau mixeaza-le, adaugand apa calduta sau supa daca mai este nevoie. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust – eventual poti sa pui cimbru, oregano sau chili, in functie de ce iti place.
Dupa ce ai pasat supa, poti adauga in ea, daca vrei, carne afumata fiarta taiata marunt, carnati taiati rondele si rumeniti sau bacon putin prajit. Daca nu vrei, sa stii ca e foarte buna si simpla.
Crutoanele pot fi si cumparate din comert, dar parca sunt mai bune cele facute in casa. Taie cuburi de paine ceva mai veche si inainte de la baga la cuptor aromeaza-le cu putin usturoi, cimbru sau busuioc. Serveste supa impreuna cu ele.
Pofta buna!
Conopida este un aliment foarte bun, caci nu are aproape deloc calorii si contine mai mult de 90% apa. Are glucide, care asigura un aport mare energetic si multe proteine.
Este o leguma bogata in vitaminele C si B (mai ales B2, B3 si B6). Contine si vitamina K care ajuta la coagularea sangelui si previne hemoragiile interne.
Fiind plina de apa, conopida iti asigura hidratarea, dar ajuta si la asimilarea mineralelor precum potasiu, magneziu si calciu.
Fibrele alimentare din conopida – celuloza, hemiceluloza si pectine – previn afectiunile digestive si protejeaza articulatiile.
Sursa foto: Shutterstock