Retete
Supa de cartofi cu afumatura
Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
- 800 grame ciolan afumat
- 50 grame kaiser
- 800 grame cartofi noi
- 2 morcovi medii
- 1 ceapa mare
- 1/2 telina mica
- 300 grame smantana pentru gatit
- 1 galbenus
- verdeata – dupa preferinta
- sare, piper – dupa gust
CITESTE SI: Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume
Mod de preparare:
Se taie marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Kaiserul se taie si el cubulete mici si se caleste impreuna cu ceapa. Morcovii si telina se taie marunt (cubulete mici) si se adauga peste ceapa putin calita si se mai lasa putin pe foc.
Ciolanul afumat se taie cubulete mici, inlaturand grasimea. Se pun bucatile intregi de grasime peste amestecul aflat la calit pentru a da gust. Se lasa 5 minute pe foc dupa care se adauga si ciolanul afumat taiat si 2 litri de apa.
Se lasa la fiert in jur de 20 de minute, timp in care curatam cartofii si ii taiem cubulete, mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Adaugam cartofii in supa si lasam la fiert.
Cand toate legumele sunt fierte, amestecam galbenusul cu smantana pentru gatit si adaugam in supa.
ATENTIE!!! In castronul cu amestecul de galbenus si smantana se pun cateva polonice de supa fierbinte si se omogenizeaza, abia apoi se toarna compozitia in supa, pentru a evita efectul de branzire a smantanii.
La final se adauga sare si piper dupa gust. Noi am adaugat verdeata, respectiv tarhon, pentru ca are un gust puternic si impreuna cu afumatura si cartofii da o aroma incredibila supei.
Pofta buna!