Connect with us

Revistateo.ro

Daca tii post si nu stii ce sa mai gatesti, atunci ai putea incerca supa de galuste. Este sanatoasa si hranitoare si se prepara usor.

Retete de post

Supa de galuste de post

Daca tii post, atunci ai putea gati supa de galuste de post. Nu dureaza mult sa o prepari. In plus, este sanatoasa si o poti gati oricand, nu numai in perioada postului. Este o mancare gustoasa si hranitoare, ce poate fi incercata de intreaga familie, indiferent daca tineti post sau nu. Mai jos vei gasi lista cu ingredientele de care ai nevoie, dar si modul in care se pregateste supa de galuste.

Supa de galuste de post

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 2 morcovi potriviti
– 1 ardei gras
– 2 cepe medii
– 2 linguri de faina
– 2 linguri de gris
– 1 ligurita de condimente in functie de preferintele fiecaruia
– verdeata, in functie de preferintele fiecaruia
– 50 de ml de ulei
– sare dupa gust

Cum trebuie sa prepari supa de galuste de post:

Inainte de toate, trebuie sa cureti legumele si sa le speli. Vei toca ceapa si o vei pune la calit in putin ulei. Apoi se adauga apa si sarea, se pun morcovii intregi si ardeiul gras maruntit. Se adauga condimentele, in functie de preferintele fiecarei persoane. Dupa aceea poti incepe sa pregatesti galustele.

Pentru a face galustele, se vor amesteca faina si grisul cu putina apa calduta. Amestecati-le pana cand compozitia va arata precum o pasta groasa. Focul aragazului va fi lasat mai mic dupa ce fierb toate legumele si in supa se va pune cate o lingurita din compozitia facuta pentru galuste. Se lasa 5 minute la fiert, apoi se va stinge focul. Mai lasati 5 sau 10 minute supa cu un capac deasupra. Apoi se adauga verdeata taiata marunt.

Cand supa este gata, poate fi servita fierbinte. Si, in functie de preferintele fiecaruia, se poate adauga si leustean tocat marunt. Supa se prepara usor si este indicata in cazul in care tii post si nu numai. Este sanatoasa si hranitoare si nu necesita mult timp pentru preparare.

Articole pe aceeasi tema: Batoane din caramel si ciocolata. Un desert sanatos de post

Daca tii post, asta nu inseamna ca nu iti mai poti pregati deserturi delicioase. Poti manca batoane din caramel si ciocolata. Sunt sanatoase si, cand ai nevoie de ceva dulce, reprezinta una dintre cele mai bune alegeri. Ingredientele si modul de preparare le vei gasi mai jos.

Batoane din caramel si ciocolata. Un desert sanatos de post

Pentru a face acest desert, ai nevoie de ingredientele de mai jos.

Ingrediente pentru biscuiti:

– 3 linguri de ulei de cocos sau alt tip de ulei vegetal,dupa preferinte
– 1 lingura de sirop de agave sau alt indulcitor natural, dupa preferinte
– 50 de grame de faina de cocos sau alta faina, dupa preferinte
– 100 de grame de faina de migdale sau alt tip de faina, dupa preferinte

Pentru a face caramelul ai nevoie de:

– 75 de grame de pasta de susan (tahini)
– 75 de grame de sirop de agave sau alt indulcitor natural, in functie de preferinte

Pentru a face ciocolata ai nevoie de:

– 2 linguri de sirop de agave sau alt indulcitor natural
– 1 lingura de cacao
– 50 de grame de unt de cacao, sau alt unt vegetal, dupa preferinte

Mod de preparare. Se amesteca ingredientele mentionate mai sus pentru a obtine aluatul din care sunt facuti biscuitii. Dupa aceea, aluatul va fi pus intr-o forma de prajituri, indiferent care va fi aceasta. Apoi, veti pune totul la congelator pana cand biscuitii se vor intari si vor iesi cu usurinta din acele forme.

Pentru a face caramelul trebuie sa puneti cele doua ingrediente la foc. Este important sa amestecati tot timpul, pana cand observati ca incepe sa se ingroase paasta. Veti lasa caramelul sa se raceasca 5 minute, apoi il veti pune pe biscuiti. Dupa aceea vei lasa totul la congelator.

Pentru a pregati ciocolata trebuie sa tai untul de cacao si sa il topesti la bain-marie. Dupa aceea adaugi si restul ingredientelor, amestecandu-le pana cand se formeaza o pasta. Apoi vei pune ciocolata peste batoane si vei lasa totul la frigider timp de 15 minute.

Articole pe aceeasi tema:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top