Connect with us

Revistateo.ro

Talpa-gastei, planta care vindeca dementa

Naturiste

Talpa-gastei, planta care vindeca dementa

Talpa-gastei este o planta care poate fi intalnita usor. De multe ori treci pe langa ea fara sa o bagi in seama, insa, desi pare nesemnificativa la prima vedere, ascunde o serie de proprietati pentru sanatate. Talpa-gastei face parte din familia Amaranthaceae si poate atinge pana la 150 de metri. Se poate catara pe pereti sau copaci ori o poti intalni libera pe campuri.

TALPA-GASTEI – PROPRIETATI IMPORTANTE PENTRU SANATATE:

1. Vindeca dementa. Planta alunga starile de nervozitate si este un tonic pentru inima. Ceaiul facut din doar 100 de grame de talpa-gastei poate preveni si chiar vindeca dementa, spun expertii in medicina naturista.

De asemenea, este un aliat de nadejde in ceea ce priveste irascibilitatea si este extraordinara pentru durerile de cap sau neplacerile cauzate de mirosuri ori schimbarile bruste de temperatura. De asemenea, ceaiul de talpa-gastei ajuta la diminuarea durerilor menstruale si a disconfortului gastro-intestinal.

2. Ajuta femeile aflate la menopauza. Amelioreaza simptomele premenstrual si ale menopauzei. Aceasta planta care face flori de culoare roz este recomandata pentru tratarea manifestarilor organismului specifice menopauzei: insomnie, palpitatii, nervozitate.

Pentru a trata aceste simptome se recomanda adaugarea a doua lingurite de planta uscata la 1 cana de apa fierbinte. Lasa planta 10 minute la infuzat si bea cel mult doua cani din acest ceai pe zi. Planta se poate administra si sub forma de pulbere de 4 ori pe zi. In plafaruri puteti cere si capsule pe care le puteti lua in fiecare zi.

Compozitia plantei:

  • – uleiuri volatile;
  • – acizi flavonici;
  • – flavonoide;
  • – acizi polifenolcarboxilici;
  • – betacaroten;
  • – vitaminele A, C si E;
  • – minerale esentiale.

Alte afectiuni pentru care poate fi folosita planta:

  • – gastrita pe fond de stres;
  • – contuzii, rani (cataplasmele cu ceai de talpa-gastei inchid ranile);
  • – reumatism;
  • – prolaps uterin;
  • – arsuri.

Citeste si: Vezi cât de bună este PĂPĂDIA pentru sănătatea ta

Vezi cât de bună este PĂPĂDIA pentru sănătatea ta . Numită şi cicoare, lăptucă, floarea-găinii, buhă, această plantă are cele mai multe nume (23 la număr), dar proprităţile sale le depăşeşte pe cele ale variantelor sub care este cunoscută.

Păpădia reprezintă o sursă bogată de vitamine (A, B, C, D), fier, potasiu şi zinc şi est ideală atunci când vine vorba de tratarea şi prevenirea anumitor boli. Nu există parte din această plantă care să nu poată fi folosită la ceva; din frunze se poat face salate, dressinguri ori ceaiuri, rădăcina poate înlocui cafeaua de dimineaţă, iar florile sunt folosite la producerea vinurilor.

Chinezii au folosit-o pentru prima oară în tratarea problemelor stomacale, dar şi în cazul mamelor care aveau probleme cu alăptarea din cauza inflamaţiei sânului ori a lipsei de lapte. Planta în cauză mai este folosită azi şi la ameliorarea problemelor oculare, a febei, a diabetului zaharat ori a diareei.

Ceaiul de păpădie este şi el esenţial când vine vorba de slăbit, mai ales că este la îndemâna oricui, în special primăvara, când planta înfloreşte. Pentru că are un puternic efect detoxifiant şi deuretic, ceaiul de cicoare este considerat cel mai eficient în lupta cu kilogramele nedorite.

Substanţele active din păpădie duc şi la o mai bună stimulare a stomacului, a bilei şi a ficatului,iar efectul său diuretic va duce la eliminarea toxinelor din corp. În plus, celulele hepatice vor fi protejate, iar ficatul va fi mult mai sănătos.

Pentru că are în componenţa sa o serie de vitamine şi minerale, păpădia va avea şi un puternic efect detoxifiant asupra întregului organism şi va curăţa sângele, ficatul şi colonul de toate toxinele acumulate pe parcursul iernii. În plus, unele studii au demonstrat cum un consum regulat de păpădie are efecte pozitive în lupta cu diferite forme de cancer, cum este cel bucal ori cel de plămâni.

Planta cu 23 de nume este bogată în fibre şi minerale, iar asta va duce la stimularea secreţiilor gastrice şi a celor intestinale, tratând astfel problemele legate de constipaţie ori diaree şi va reduce aciditatea gastrică din stomac.

Păpădia mai conţine inuină, o substanţă extrem de benefică pentru cei bolnavi de diabet sau hipoglicemie. Inclusă în regimul alimentar, planta va duce la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, fiind ideală şi în cazul curelor de slăbire. Mai mult, cicoarea, prin conţinutul de vitamina A şi seleniu, va ajuta la curăţarea şi regenerarea pielii, fiind un aliat ideal în tratarea acneei, aczemelor ori a altor boli de piele.

3 Comments

3 Comments

  1. Teo

    2018-08-14T22:13:57+03:00 at 2018-08-14T22:13:57+03:00

    Talpa gastei nu arata deloc asa ca in poza articolului vostru!

  2. Teo

    2018-08-14T22:15:03+03:00 at 2018-08-14T22:15:03+03:00

    Si nu atinge 150 de metri!!!

  3. Geanina

    2019-07-23T01:03:09+03:00 at 2019-07-23T01:03:09+03:00

    Da ce planta este asta fratilor ca nu este nici pe depressione talpa gisti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top