Connect with us

Revistateo.ro

Tarifele de roaming dispar anul acesta

Stiri

Tarifele de roaming dispar anul acesta

Veste buna pentru romani! Tarifele de roaming dispar incepand din acest an. Convorbirile telefonice sau SMS-urile trimise in spatiul Uniunii Europene vor fi gratuite(pentru clientii care UTILIZEAZA SERVICIUL DE ROAMING!!!), mai putin pentru britanici. ATENTIE! Serviciul de Roaming este total diferit de serviciul international. Roaming se activeaza in momentul in care plecati cu MSISDN (numarul de telefon) in strainatate si efectuati apeluri sau trafic de date si voce.

Aceste tarife vor fi eliminate din tarile UE incepand cu luna iunie a acestui an. Din lista tarilor nu face parte si Marea Britanie, care a decis sa paraseasca Uniunea.

Cetatenii europeni care vor folosi serviciul roaming nu vor plati nimic vreme de 30 de zile. Clientii companiilor de telefonie mobila pot fi taxati daca firmele suspecteaza ca se abuzeaza de roaming. Taxa va fi de 4 centi pe minut, 1 cent pe SMS sau 0,85 de centi pe 1 mega de date utilizat. ATENTIE! In Roaming minutele si datele sunt indivibile.

Comisia Europeana: Adio, roaming! (mai putin pentru britanici)

“Nu mai trebuie sa platiti din iunie 2017. Roamingul inseamna sa calatoresti, sa circuli in interiorul Uniunii Europene, sa mergi in vacanta. In medie, europenii calatoresc 12 zile pe an. Comisia, prin normele de aplicare, a decis eliminarea taxei de roaming pentru minimum 90 de zile pe an pentru milioanele de oameni care calatoresc: studenti, turisti, oameni de afaceri. Acestia au nevoie de protectie, nu clientii care locuiesc permanent in strainatate si au abonament acasa,” potrivit lui Margaritis Schinas, purtator de cuvant al Comisiei Europene, scrie capital.ro.

„Prevederea (EU) No 531/2012 nu se va aplica si Marii Britanii, afectand afacerile si calatoriile spre si dinspre Marea Britanie”, se mentioneaza in documentul aprobat de C. E.

CITESTE SI: Neimpozitarea pensiilor, proiect depus de alesi

Britanicii inca spera ca guvernul de la Londra va ajunge la un acord cu Uniunea Europeana. Deocamdata, ce este sigur e ca britanicii vor continua sa plateasca tarifele de roaming daca vor dori sa calatoreasca peste hotare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top