Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Tatici, nu mai fugiti de responsabilitate! Motivele pentru care nu trebuie sa va sperie sa schimbati scutecul

Sa schimbi scutecul pampers sau sa te prefaci interesat de reluarea unui fault absolut banal din timpul meciului? Aceasta este intrebarea pe care majoritatea taticilor si-o pun ori de cate ori sunt confruntati cu situatia prezentata mai sus. Ca le place sa o recunoasca sau nu, proaspetii tatici nu asteapta tocmai nerabdatori momentul schimbatului scutecului pampers si sunt ingroziti de el inca de dinaintea nasterii bebelusului. Prefera sa paseze responsabilitatea mamei sau oricarui alt om aflat prin preajma.

Pentru acestia, am pregatit o lista de lucruri interesante despre scutecele pampers, pentru a le demonstra faptul ca, in trecut, era foarte dificil sa schimbi bebelusul si ca nu au niciun motiv sa mai fuga de acest moment, ba chiar trebuie sa ofere, din cand in cand, o mana de ajutor:

  1. Marion Donovan a inventat scutecele pampers de unica folosinta, in 1949, nemultumita fiind de cele din material textile, pe care trebuia sa le spele dupa fiecare utilizare. Primul material folosit de ea: perdeaua de dus. Inventia ei a reprezentat punctul de plecare pentru scutecele de astazi, astfel ca Marion a primit 4 brevete pentru descoperirea ei, unul inclusiv pentru folosirea capselor de plastic ce au inlocuit acele de siguranta si care erau foarte periculoase, atat pentru copil, cat si pentru parinti.
  2. Vei schimba copilul de cel putin 4.700 de ori inainte ca acesta sa fi invatat sa faca la olita. Pare un numar cam mare pentru munca unei singure persoane, nu e asa?
  3. In secolul 17 era crezut faptul ca urina are proprietati dezinfectante si, astfel, in loc sa fie spalate scutecele, acestea erau pur si simplu puse la uscat in fata focului. Si, in loc sa fie spalati bebelusii in acel moment, erau dati doar cu rasina de copac incalzita. Astfel a aparut pudra pentru copii din zilele noastre.
  4. Parintii din 1949 erau incurajati sa isi invete bebelusii sa faca la olita la putin timp dupa nastere.
  5. Tot in secolul 17, bebelusii erau tinuti intr-un tricou din fibre de in, aveau o centura mare pentru a-i sustine, un scutec pampers realizat dintr-un servet de masa si erau inveliti si stransi in ceva mare pentru a-si tine mainile pe langa corp. Drept rezultat, a existat o intreaga generatie de copii imobili.
  6. Primele automate cu scutece si-au facut debutul la Disneyland, in California, in 1989. Ideea i-a apartinut lui Cathy Leogrande, mama a doi copii, care s-a confruntat cu necesitatea unui scutec pampers pe care nu l-a avut insa la indemana. A fost un real success. Automatele Happy Babies erau proiectate pentru a oferi un scutec de unica folosinta, un servetel umed si un sac de plastic in care sa arunci scutecul dupa folosire.
  7. In anul 1961, 90% dintre copii erau invatati sa faca la olita pana sa implineasca 2 ani. Astazi, doar 4% dintre copii stiu sa faca acest lucru pana la 2 ani si jumatate, 60% pana la varsta de 3 ani, 88% pana la 3 ani si jumatate si 98% pana la varsta de 4 ani.
  8. Scutecele pampers au fost mentionate in cultura egiptenilor, aztecilor si romanilor. Se spune ca primul scutec ar fi fost folosit cand Adam si Eva au avut primul copil.

Lucrurile au mai evoluat in ultima perioada, astfel ca un sfat pentru taticii care insista ca schimbatul unui scutec nu este de ei: ajutati mamicile. Peste ani, va va fi dor de acest obicei. Glumeam, desigur ca nu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top