Stil de viata
Te trezesti la ore fixe noaptea? Uite ce inseamna!
Daca obisnuiesti sa te trezesti la ore fixe in fiecare noapte, s-ar putea sa ai anumite probleme de sanatate. Iata ce trebuie sa stii!
Daca te trezesti in fiecare noapte la aceeasi ora, este foarte posibil ca in corpul tau sa existe anumite blocaje energetice sau un nivel de stres foarte ridicat. Spre exemplu, daca te trezesti mereu imediat ce ai adormit, intre orele 21 si 23, inseamna ca esti foarte stresat si trebuie sa apelezi la anumite tehnici de relaxare.
Atunci cand deschizi ochii la ore fixe precum 1 sau 2 dimineata, este foarte posibil sa fi acumulat multa energie negativa si furie. Analizeaza bine tot ce se intampla in viata ta si vezi care sunt oamenii si situatiile pe care trebuie sa le elimini complet.
Trezirea la brusca in intervalul 3-5 este strans legata de probleme de sanatate la plamani, dar si de suparari pe care le-ai avut in ultimul timp si inca isi fac simtita prezenta. Daca ai obiceiul sa te trezesti intre orele 5 si 7 cu siguranta acest lucru provine de la un dezechilibru la nivelul intestinului gros.
Atunci cand te trezesti brusc, la ore fixe si foarte devreme, creierul tau nu este complet treaz. Una dintre consecintele acestui lucru este un fenomen numit inertia somnului si se refera la scurta perioada dintre momentul in care deschizi ochii si momentul in care devii complet lucid. In aceasta perioada cortexul prefrontal, care este implicat in auto-control si luarea deciziilor, nu este treaz.
Desi de cele mai multe ori aceste treziri semnaleaza probleme de natura energetica si spirituala, exista si cazuri in care organismul raspunde in acest mod la anumite dezechilibre. Daca treci prin asa ceva este indicat sa apelezi mai des la metode de relaxare precum meditatia, yoga sau sportul. Trebuie insa, sa vizitezi si un medic daca problema nu se remediaza.
Sursa foto: conspiracyclub.co
CITESTE SI: AFLA CUM POTI AVEA UN SOMN MAI BUN
Nu trebuie să îți spun cât de important este somnul pentru sănătatea ta și nu trebuie să îmi spui căt de prețioase sunt orele acelea în care închizi ochii. Știm amandouă asta. Deși iubim somnul, deseori ne lovim de insomnii sau de perioade în care pur și simplu nu ne putem odihni. Asta se poate întâmpla din pricina mai multor factori.
Spre exemplu, schimabrea anotimpurilor poate fi unul. Până la 20% dintre adulți prezință ușoare tulburări afective sezoniere, care pot fi cauze de o perturbare în ritmul natural al corpului. Această perturbare poate fi declanșată de mai puținele ore de lumină din timpul iernii și poate duce la tulburări ale somnului. Iată câteva soluții pentru a avea un somn mai bun!
1. Un damf de lavandă. Folosește uleiuri cu miros de lavandă sau un odorizant de cameră. Ai foarte multe variante și pe oricare ai alege-o, trebuie să știi că acest parfum are proprietăți sedative, scade ritmul cardiac și tensiunea arterială. Un studiu de la Universitatea din Wesleyan relevă faptul că femeile care au mirosit ulei de lavandă înainte de culcare, au avut un somn cu aproximatix 20% mai liniștit în comparație cu cele care nu au făcut-o.
2. Antrenează-te. Potrivit studiilor, persoanele care au o viață activă și fac sport în fiecare zi, dorm mult mai bine. Cu un antrenament ușor, ai cu 40% mai multe șanse ca somnul tău să fie unul foarte bun.
3. Urmează o dietă mediteraneeană. Potrivit studiilor, persoanele care suferă de apnee severă și au urmat o dietă bazată pe fructe, legume, cereale integrale și pește, timp de 6 luni, au avut mai puține episoade de respirație obstrucționată. Având în vedere că excesul de grăsime pe burtă crește riscul de apnee în somn, cercetătorii atribuie concluziile lor faptului că circumferința taliei la aceste persoane s-a redus semnificativ datorită regimului echilibrat.
4. Cercetătorii spun că persoanele care petrec până la 80% din noapte dormind pe spate, ar putea avea mai puține evenimente în somn dacă ar dormi pe o parte.