Psihologie
Tehnici folosite de mincinoși. Cele 5 expresii la care trebuie să fii atent
Psihologii au analizat de când există meseria lor comportamentul mincinoșilor. E de mare ajutor să ne dăm seama din timp dacă interlocutorul spune adevărul sau ne duce cu zăhărelul.
Nu de alta, dar pentru că suntem ființe umani, ne influențăm reciproc zi de zi și majoritatea deciziilor le luăm în funcție de cum percep anumite realități, iar de această percepție se ocupă ceilalți.
Tehnici/ fraze/ expresii cheie folosite des de mincinoși:
1. „Eu niciodată, crede-mă pe cuvânt/ Eu întotdeauna…”: Cei care spun des aceste cuvinte tocmai au mințit. Această frază repetată la nesfârșit într-o conversație duce la convingeri false. Cei care spun: „Eu niciodată nu am mințit” tocmai au făcut-o prima oară.
2. Sustragerea de la asumarea unor acțiuni. Cum se face asta? Cercetătorii de la Universitatea din Texas spun că persoanele care vor să ascundă adevărul bagă la înaintare întotdeauna terțe persoane. Folosesc foarte des expresii precum: „Am auzit că ea ar fi zis”, „Nu știu sigur, dar cred că el a făcut…” etc.
3. Neagă mult prea vehement anumite evidențe. Persoanele care neagă cu un soi de spaimă anumite întrebări-capcană o fac instinctual. Este una din cele mai simple și la îndemână reacții din partea unui mincinos.
CITESTE SI: Organul care se imbolnaveste cel mai tare de la tristete
4. Mincinoșii folosesc prea multe detalii. Pentru a te face să crezi anumite istorisiri, care la prima vedere sunt ireale, un mincinos îți va oferi date exacte, locații și nume ale unor personaje imaginare precum și anumite elemente de amuzament pentru a face povestea hilară credibilă.
5. „Sincer, adevărul e că…”: Această expresie repetată până la epuizare ce ne arată de fapt? Că persoana care minte vrea să te asigure de sinceritatea ei. Dacă un om este sincer nu simte nevoia să o repete ajungând la saturație.