Connect with us

Revistateo.ro

Terapia cu argilă - beneficii uimitoare

Naturiste

Terapia cu argilă – beneficii uimitoare

Originea terapiei cu argilă se pierde în negura timpurilor. Se pare că au existat anumite manuale ale practicienilor tradiționali, dar s-au pierdut. Știm numai că egiptenii o foloseau pentru mumificarea cadavrelor. Atunci, proprietățile vindecătoare ale argilei erau mai numeroase și mai accentuate, datorită absenței factorului poluant.

Argila este un agent extrem de puternicde regenerare fizică. Compoziția chimică explică proprietățile ei remineralizante, reechilibrante și antitoxice. Compoziția chimică a argilei: siliciu (49,10%), alumină (14,61%), oxizi de fier (5,65%), var (4,44%), magneziu (4,24%), oxizi alcalini (3,08%), anihidră titanică (0,74%), umiditate (7,40%), pierdere la foc (10,85%).

CITEȘTE ȘI: CUM SCAPI DE PUNCTELE NEGRE

Argila tratează afecțiuni ca: arterioscleroză, tuberculoză, îmbătrânire prematură, stări degenerative multiple, astenii, demineralizări, stări cancerigene, anemii. Tratamentul cu argilă permite două utilizări: intern sau extern.

INTERN:  Argila trebuie să fie grasă, cernută fin, nefiartă, să nu conțină, nisip sau elemente medicamentoase. Doza zilnică  recomandată: o linguriță la ¾ pahar de apă pentru adulți și o jumătate de linguriță la aceeași cantitate de apă pentru copii. La începutul tratamentului, timp de 4-5 zile pacientul trebuie să bea numai apă argiloasă, apoi să treacă la consumarea laptelui de argilă.

Mod de preparare: apa argiloasă se obține prin amestecarea argilei cu apă de izvor, ce se pregătește seara. A doua zi se bea pe stomacul gol, numai apă clară. Se repetă timp de 8 zile. Astfel vom fi pregătiți pentru următoarea etapă, care se începe numai după 8 zile de repaus. Etapa următoare este etapa laptelui de argilă. Pregătirea acestuia se face tot cu o seară înainte. Se pune o linguriță de argilă în ¾ pahar de lapte. A doua zi se amestecă bine și se bea pe stomacul gol. Prima cură este recomandat să dureze 3 săptămâni, apoi se va putea relua zece zile pe lună.

 EXTERN: se va prepara o pastă de argilă densă, prin amestecarea argilei cu apă curată într-un vas de sticlă, lemn sau faianță. Niciodată metal sau material plastic! Consistența pastei trebuie să fie puțin mai moale decât pasta de modelat. Din aceasta se vor face cataplasme groase de 1,5  – 2 cm.

Tu ai vrea să încerci tratamentul cu argilă?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top