Connect with us

Revistateo.ro

TEST: Esti un parinte prea dur?

Stiri

TEST: Esti un parinte prea dur?

TEST: Esti un parinte prea dur? Bineinteles ca cei mici mai calca pe bec si trebuie sa le arati atunci cand au gresit, insa de fiecare data o faci asa cum trebuie?

Iata 6 semne care iti arata ca esti un parinte dur.

1. Ii interzici prea multe lucruri. Regulile sunt bune pentru ca te disciplineaza, insa a lipsi pe cineva de foarte multe lucruri poate avea un efect pervers la varsta adolescentei si mai departe. E important ca pe langa restrictii sa ii explici copilului tau si care sunt consecintele directe daca nu respecta regula, astfel incat sa stie la ce se risca.

2. Il ameninti exagerat. Prin faptul ca ii spui ca ii vei distruge jucariile si ii tai cablul de Internet poti sa il bagi in depresie de mic pe copilul tau si acesta se poate izola devenind la maturitate o fiinta antisociala care va avea mult de suferit.

3. Il bati la cap non-stop. Chiar daca temele sunt importante si masa de pranz sau cina, nu il cicali foarte mult atunci cand vezi ca se simte bine si se joaca alaturi de alti copii.

4. Copilul nu iti spune ce simte. Daca te-a exclus din lumea lui si nu are incredere sa isi marturiseasca durerile, asta inseamna ca ii este rusine si nu are incredere ca il poti macar asculta, dar sa il si ajuti, pentru ca esti un parinte prea dur.

5. Esti rece. Copilul are nevoie de afectiun. Chiar daca vii obosit de la munca, nu uita ca ti-ai asumat o mare responsabilitate in care l-ai adus pe lume pe puisorul tau. Nu il abandona si comunica permanent cu el.

6. Nu il lasi sa vorbeasca. Desi exprimarea lui poate nu e la fel de logica si cursiva ca a unui om mare, lasa-l pe copilul tau sa aiba pareri. Asa se va forma pentru viata si nu va fi moale atunci cand va trebuie sa vorbeasca, desi punctul lui de vedere este contrar opiniei majoritatii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top